Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 12 nov 2019

Iconisch horloge Bulova Computron is terug als betaalbare remake

Liefhebbers van design en horloges worden blij als je over de Bulova Computron begint. Goed nieuws als je tot die groep behoort: er is een remake van dit horloge met die heerlijke science-fiction look uit de jaren 70.

Wij houden van iconische horloges en dat die niet per se duur hoeven te zijn, zie je in deze top 6 betaalbare klokjes onder de 100 euro. Merken als Casio en Swatch zien we vaker een remake van een retro-horloge lanceren, nu is het de beurt aan het wat minder bekende Bulova met de Computron Watch.

Bulova Computron: iconisch horloge met science-fiction look

De Bulova Computron zag het levenslicht in 1976 en was een van de eerste horloges waarop de tijd met LED-verlichting werd aangegeven. Door op de kroon te drukken kwam de tijd in beeld, door nog een keer te drukken kwam ook de datum in beeld. In die tijd was dat uniek. Het klokje werd ook wel de ‘drivers watch’ genoemd, omdat je als autobestuurder je pols niet hoefde te draaien om de tijd te zien. Nu krijgt het iconische horloge een heerlijke remake met een aangename prijs.

bulova, computron, watch, horloge, remake
Bron: Bulova

Zoals je ziet komt de remake van de Bulova Computron in een zilverkleurige, zwarte en goudkleurige variant op de markt. Het horloge is tot 30 meter waterdicht en alleen de user manual is al een feest om te bekijken. Afhankelijk van de kleur betaal je omgerekend tussen de 214 en 286 euro voor deze iconische remake. Meer informatie vind je op de website van het horlogemerk.

Review: 2019 vs. 1976

In de onderstaande review wordt de Bulova Computron uit 2019 vergeleken met het originele model uit 1976. Interessant.

Bulova Computron LED 2019 re-edition vs 1976 vintage

Comparison of the 2019 and 1976 Bulova Computron LED Driver’s Trapezoid Sideview watch. PS. Also note that a custom blue LED in black PVD is available upon request.

Over iconische remakes gesproken: Seiko lanceerde onlangs de Seiko 5 Sports, een lijn horloges die stamt uit de vroege jaren 60. Lees en bekijk hier meer over deze Japanse klassiekers.

Reageer op artikel:
Iconisch horloge Bulova Computron is terug als betaalbare remake
Sluiten