Bugatti verplettert met deze gruwelijke batmobile het record voor duurste auto

Iedereen die een beetje van auto’s houdt, kijkt deze week met een schuin oog naar Zwitserland. Daar komen alle grote merken traditiegetrouw samen om tijdens de Geneva Motor Show hun nieuwste waren tentoon te spreiden. Natuurlijk is ook Bugatti aanwezig en die doen waar ze goed in zijn, namelijk het verbreken van records. Ditmaal hebben de Fransen het record voor duurste auto compleet aan flarden gescheurd.

Dat doen ze met de Bugatti ‘La Voiture Noire.’ Voor iedereen die geen talenknobbel heeft, hebben we even opgezocht wat dat betekend: “de zwarte auto.” Een toepasselijke naam, want veel zwarter kan bijna niet. Een overdaad aan prachtige zwart gespoten materialen en carbon. Allemaal met de hand vervaardigd en met heel veel liefde in elkaar gezet.

BUGATTI’s latest Masterpiece: “La Voiture Noire”

The highest level of Automotive Haute Couture one can reach

Een Bugatti van bijna 20 miljoen

De kans dat je hem ooit in het echt gaat tegenkomen is nihil. Er is er namelijk maar één van en als je hem ooit in het echt gaan zien, is hij ook zo weer voorbij. Onder de motorkap ligt namelijk dezelfde 1.500 pk krachtige W16 motor die we ook in een Chiron vinden. Veel exclusiever ga je het dus niet krijgen en daarom hebben ze er bij Bugatti een prijskaartje van 18,9 miljoen dollar aangehangen. Dat is zes miljoen meer dan de huidige recordhouder: de Rolls-Royce Sweptail.

Batmobile met zes uitlaten

Een bizar bedrag, maar dan krijg je wel een auto waar zelfs Batman jaloers op zou zijn. Hij is daarnaast ook nog eens gebaseerd op de Type 57 SC Atlantic. Eén van de eerste auto’s ontworpen door Jean Bugatti. Er zit dus ook nog een verhaal achter. Prachtig, maar wij willen hem vooral hebben vanwege de zes(!) uitlaten. Geen idee of dat echt nodig is, maar het ziet er wel ongekend bruut uit.

Wil je zelf meer snelheid in je leven, maar heb je geen enorm budget? Misschien bieden deze betaalbare tweedehands supercars dan uitkomst.

Maxim

Reageer op artikel:
Bugatti verplettert met deze gruwelijke batmobile het record voor duurste auto
Sluiten