Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 12 sep 2017

Aanschouw! Van 0 naar 400 km/u met de beestachtige Bugatti Chiron

Later deze week gaat in Frankfurt de IAA van start. Op deze autobeurs komen alle grote merken bijeen en de meeste van hen zullen een elektrische vierwieler meenemen. Tanken met een stekker wordt nu eenmaal steeds populairder. Toch kunnen we nog geen afscheid nemen van de pure kracht van een echte verbrandingsmotor.

Elektrische auto’s hebben zich al vaker bewezen tegenover supercars, maar tegen sommige bolides hebben ze geen schijn van kans. Neem bijvoorbeeld de Bugatti Chiron.

Recordbreker

Hij is al meer dan een jaar op de markt, maar toch blijft hij ons verbazen. Met 1.478 pk is de opvolger van de Veyron, samen met de Koenigsegg Regara, de meeste krachtige productie-auto van het moment. Een beest dat liters benzine omzet in duivels geluid en onbegrensd vermogen. Onlangs bevestigde de Bugatti Chiron opnieuw zijn status van nietsontziende recordbreker.

Oud Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya was de man die alle 1.478 paarden in bedwang moest houden en dat deed hij met verve. De opdracht was simpel. Vol gas rechtuit van stilstand naar 400 km/u en vervolgens weer terug naar nul. Hij deed dit in 41,96 seconden. Een record, want nog nooit deed een productie-auto dit zo snel.

Bugatti

0 – 400 km/h (249 mph) in 32.6 seconds #Chiron

Op eenzame hoogte

Ruim driekwart van die tijd had de drie miljoen dollar kostende bolide nodig om de 400 km/u te bereiken. In iets minder dan tien seconden kwam hij vervolgens weer tot stilstand en kon Montoya zijn ongetwijfeld bezweten handen weer van het stuur halen. Een bizarre prestatie en nogmaals het bewijs dat de Bugatti Chiron een hypercar uit de buitencategorie is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aanschouw! Van 0 naar 400 km/u met de beestachtige Bugatti Chiron
Sluiten