Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 1 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

BUFF komt met lichtgewicht mondkapje waarin je vrij ademt

BUFF – je weet wel, van die multifunctionele nekwarmer tijdens wintersport – introduceert het Filter Masker. Dat is een lichtgewicht mondkapje met 98 procent Bacteriële Filter Efficiency.

De pasvorm is geperfectioneerd met de verstelbare elastische banden aan de achterkant van je hoofd. Hierdoor heb je geen last van vervelende drukpunten rond je oren. Een ander pluspunt van het nieuwe mondkapje van Buff is dat je er vrij mee kunt ademen. Ideaal tijdens het sporten, shoppen of reizen.

De collectie Filter Maskers van BUFF bestaat uit speciale uitvoeringen in designs voor dames, heren, jongens en meisjes. Zo kies je altijd een mondmasker dat bij je past.

Vrij ademen in een BUFF-mondkapje

In het mondkapje zit een vervangbaar 3-laags filter dat je vrij laat ademen, zodat je zorgeloos kunt genieten van het leven, waar je ook bent. De drie gecombineerde lagen zorgen voor een 98 procent Bacteriële Filter Efficiency (BFE). Het masker is dus een fysieke barrière die de verspreiding van aerosolen die vrijkomen bij de drager tijdens het praten, hoesten of niezen sterk vermindert. Dat is te danken aan het filter dat voldoet aan de Europese Norm EN14683, type 1 en 2.

Het filter wordt vervaardigd in Duitsland en is voor eenmalig gebruik. Let wel, het BUFF Filter Masker is niet gecertificeerd als medisch masker. Het nieuwe BUFF Filter Masker is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. (Zowel voor volwassenen als kinderen.) De consumentenadviesprijs van het BUFF-mondkapje, inclusief 5 vervangingsfilters is 25,95 euro. Een doos losse vervangingsfilters van 30 stuks kost je 15,95 euro. Meer verkoopinformatie vind je hier.

Technische toelichting van het Filter Masker

Het filter van het BUFF-mondkapje is gemaakt volgens de Europese Norm EN14683, type 1 en 2. Dat is gelijk aan de eisen van filters in een chirurgisch masker. Bacteriële Filter Efficiency is de effectiviteit van een filter in het tegenhouden van aerosole druppels die bacteriën bevatten. Het geeft aan hoeveel deeltjes door het filter worden tegengehouden. Dit hangt rechtstreeks samen met de hoeveelheid bacteriën die via het masker met filter vrijkomen in de omringende lucht. Hoe hoger het percentage, des te beter je beschermd bent tegen deeltjes afkomstig vanuit de omgeving. Maar ook des te beter het mondmasker bescherming biedt vóór je omgeving.

De norm ligt op minimaal 95procent voor type 1 en minimaal 98 procent voor type 2. Het filter van het BUFF-mondkapje is echter niet bestand tegen spatten en voldoet daarom niet aan de EN14683 type 1R of type 2R norm. Het Filter Masker is voorzien van HeiQ Viroblock NPJ03, een technologie die is toegepast op de stof van het zakje waarin de filter is geplaatst, waardoor deze beschermd is tegen microben en ziektekiemen. Het mondmasker is lijm- en latexvrij.

? Check ook: De mondkapjes van Under Armor zijn gemaakt om mee te sporten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BUFF komt met lichtgewicht mondkapje waarin je vrij ademt
Sluiten