Chill: scoor de goedkoopste thuisbezorgdmaaltijd via BiteBuddy

In een tijd dat er al een behoorlijk aantal thuisbezorgd-diensten zijn, begint Bitebuddy.nl met een vergelijkingssite. Wat chill is, want je hoeft dus niet meer verschillende diensten af te struinen, maar zoekt gewoon op één pagina. De eerste samenwerkingen zijn al een feit: Deliveroo, Hungry en Thuisbezorgd werken al met BiteBuddy samen.

Het idee van Bitebuddy.nl is het realiseren van een doeltreffend overzicht van de aangesloten maaltijdbezorgers zodat je altijd de beste prijs voor jouw maaltijd betaalt. Je ziet in een oogopslag de bezorgtijden en -kosten. Zo weet je zeker dat je niet alleen de laagste prijs betaald, maar je ziet ook hoe snel het bezorgd kan worden. Bitebuddy.nl werkt op dezelfde manier als de reguliere maaltijdwebsites. Op basis van de postcode krijg je een aantal restaurants te zien. Je selecteert vervolgens je maaltijd(en) en je rekent af bij de door jou geselecteerde bezorgdienst.

Bitebuddy scoor de goedkoopste thuisbezorgdmaaltijden

Dat ontbrak nog: een vergelijkingssite

Sven van Rooijen, een van de initiatiefnemers vertelt over het ontstaan van Bitebuddy.nl:  “Wij weten uit eigen ervaring dat het online bestellen van een maaltijd soms onoverzichtelijk kan zijn. Zo rekenen bezorgdiensten verschillende prijzen voor de bezorging van dezelfde maaltijd van hetzelfde restaurant. Dan heeft de ene dienst een week gratis bezorging en de ander twintig procent korting op dinsdag. Ook zagen wij een verschil in de aangeboden bezorgtijden. Het bracht ons op het idee deze data te bundelen en een actueel overzicht te creëren, zodat je altijd weet waar je de beste deal kunt vinden.”

Maaltijdbezorging: een echte groeimarkt

Lange tijd was de website Thuisbezorgd.nl de enige aanbieder van maaltijdbezorgdiensten. Inmiddels is het speelveld uitgebreid en zijn verschillende partijen actief in dit marktsegment. Aaanbieders als Deliveroo, Hungry, UberEATS, Foodora en kleinere lokale spelers dingen naar de gunst van de consument. De groei die de maaltijdbezorgers meemaken is dan ook niet gering: in drie jaar tijd is de omzet toegenomen tot 1.3 miljard euro. Aan die groei zal voorlopig nog geen einde komen. Volgens een rapportage van ABN AMRO in samenwerking met econoom Stef Driessen zal de omzet in 2018 met een respectabele twintig procent toenemen.

Reageer op artikel:
Chill: scoor de goedkoopste thuisbezorgdmaaltijd via BiteBuddy
Sluiten