Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Films & Series 17 oktober 2016

Bryan Cranston was vóór Walter White werkelijk moordverdachte

Bryan Cranston was als Walter White in de hitserie Breaking Bad bepaald geen lieverdje. Cranston zelf kun je daarentegen met gemak typeren als een ‘fatsoenlijke kerel’, maar wist je dat hij ooit verdacht werd van moord?

Afgelopen week was Cranston te gast bij Jimmy Fallon alwaar een opmerkelijk stukje uit zijn boek A Life in Parts werd besproken. En wel het deel waarin hij beschrijft hoe hij ooit hoofdverdachte was in een moordzaak. Een typisch gevalletje: ‘Be careful what you wish for because you just might get it’.

‘I just realised, oh my god, I hate this guy’

Bad luck

In de jaren ’70s stapten Bryan Cranston en zijn broer op de motor om een roadtrip te gaan maken door de VS. Om wat geld bij te verdienen, werkten ze in de bediening van een restaurant in Florida. De leidinggevende van het restaurant werd door de broers en hun collega’s flink gehaat. Ze maakten om die reden regelmatig ‘grapjes’ over hoe ze hem zouden vermoorden, totdat…

Je raadt het al: hun leidinggevende werd ook daadwerkelijk vermoord. Voor de beide Cranstons was dit geen goede zaak, want zij waren na de moord weer op hun motoren gestapt en naar het noorden getrokken. De politie beschouwde het duo dan ook als hoofdverdachten. Hoe het eindigden? Dat kan Bryan Cranston het beste zelf vertellen. Bekijk hieronder het volledig gesprek met Jimmy Fallon.

Reageer op artikel:
Bryan Cranston was vóór Walter White werkelijk moordverdachte
Sluiten