Te koop: de bruutste versie van de Audi RS5 die je ooit gaat zien

Dat Audi mooie auto’s bouwt is natuurlijk allang geen nieuws meer, maar soms weten ze boven zichzelf uit te stijgen. Deze Audi RS5 is daar een uitstekend voorbeeld van. We liepen hem tegen het lijf en zaten vervolgens een minuut of vijf kwijlend naar het beeldscherm te kijken. Dit is zonder enige twijfel de ultieme versie van de Audi A5.

Met de gewone versie van de Audi A5 is weinig mis. We zouden hem dan ook dolgraag op onze oprit hebben staan, maar naast deze RS variant uit 2017 is hij toch wat saai. Als je deze RS5 voorbij ziet komen moet je gewoon even omkijken. Het is precies die ‘wow-factor’ waar elke autoliefhebber naar op zoek is.

Audi RS5

De ultieme versie van de Audi A5

Het is niet alleen het sportieve bodywork, de prachtige velgen of het panoramadak, maar het is het complete plaatje dat deze auto zo aantrekkelijk maakt. Alles klopt en is in balans. Deze Audi RS5 is sportief zonder schreeuwerig te zijn. Dat is overigens geen reden om hem te onderschatten, want ook op het gebied van prestatie zal hij je niet teleurstellen.

Onder de motorkap ligt een 2.9 liter TFSI motor die een vermogen levert van 450pk. Al dat vermogen wordt maximaal benut dankzij een 8-traps automaat en vier-wielaandrijving. Hierdoor is deze Audi RS5 in staat om binnen vier seconden van stilstand naar 100 km/u te sprinten. Wanneer je het gaspedaal nog langer ingedrukt houdt ga je al snel richting de topsnelheid van 250 km/u.

Audi RS5

Luxe, comfort en ongekende prestaties

Verder is hij uitgerust met alle luxe en opties die je mag verwachten bij een auto van dit kaliber. Dit maakt deze Audi RS5 niet alleen een sportief beest, maar ook een auto waar je zonder problemen urenlang achter elkaar van kunt genieten. Je hoeft dus niet te kiezen tussen sportiviteit en comfort, want deze RS5 doet het beide.

Helaas zit er wel een prijskaartje aan al dat moois. Wie deze Audi RS5 op zijn oprit wil hebben staan, moet namelijk met 117.950 euro over de brug komen. Dat is meer dan twee keer zoveel als een hagelnieuwe standaardversie van de A5 kost. Tja, je moet er wat voorover hebben, maar dan heb je wel het absolute topmodel binnen de A5 serie. Wij gaan in ieder geval meteen beginnen met sparen.

Audi RS5

Meer Audi RS5

Wil je meer weten over deze Audi RS5, nog meer foto’s zien of gewoon meteen een offerte aanvragen? Ga dan naar de website van autobedrijf Martens. Is deze droomauto toch iets boven je budget? Check dan hieronder Manners occasions voor de dikste betaalbare auto’s.

Manners occasions #7: ongekend luxe en betaalbare tweedehands sedans

Manners occasions #5: betaalbare tweedehands sportwagens die gemaakt zijn voor het circuit

Manners occasions #3: moderne en betaalbare youngtimers

Manners occasions #1: De dikste en betaalbare tweedehands stationwagens

Reageer op artikel:
Te koop: de bruutste versie van de Audi RS5 die je ooit gaat zien
Sluiten