Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 31 mrt 2022

Bruce Willis stopt met acteren: 6 heerlijke films om te streamen

De legendarische grootheid Bruce Willis stopt met acteren vanwege een hersenaandoening. Hopelijk zal het oké met hem gaan. Vijf films om ter ere van de held te streamen.

De 67-jarige Duits-Amerikaanse legende Bruce Willis kan simpelweg niet meer acteren. Hij heeft afasie, een hersenaandoening waardoor praten en zinnen maken moeilijker wordt. Zijn dochter meldde dit verdrietige nieuws op haar Instagram-account.

Bruce Willis was er overigens sowieso al wel klaar mee en gebruikte zelfs deep fakes om niet te hoeven acteren. En toch, om hem te bedanken voor zijn diensten, hebben we vijf van zijn beste rollen op een rij gezet.

Vijf lekkere films van vechter Bruce Willis

De acteur begon zijn carrière in de AMC-serie Moonlighting, waarin hij detective David Addison speelde. Hij won er zelfs drie Golden Globes en twee Emmy-nominaties voor. Maar zijn loopbaan ging pas echt van start na zijn rol als John McCLane in Die Hard, nummer 1 in de lijst met films.

1. Die Hard

Dit was dus dé doorbraak voor Bruce Willis en de actiefilm werd een hit. Als John McClane, een nobody die het opnam tegen internationale terroristen, is het zijn meest iconische rol ooit. Sterker nog, er volgden nog vier andere films (niet allemaal even best, maar soit). Maar de hamvraag: is de eerste Die Hard een kerstfilm? Wij vinden van wel.

Die Hard is te streamen via Disney+.

2. 12 Monkeys

Als je met regisseur Terry Gilliam een film maakt, weet je dat die absurd wordt. De beste man heeft ook Brazil en The Imaginarium of Doctor Parnassus gemaakt en was onderdeel van de Monty Python-groep. Maar het was vooral Bruce Willis die uitblonk in de ScFi-tijdreisthriller als een gedwongen gevangene om terug te gaan in de tijd en een catastrofaal moment te stoppen. Kleine shout out ook naar Brad Pitt, die een fantastische mafklapper speelde.

12 Monkeys is te streamen via Amazon Prime Video.

3. Looper

Als Bruce Willis stopt, maar we willen meer Willis-films (niet altijd overigens), kunnen we dan Joseph Gordon-Levitt vragen? In Looper speelt hij namelijk de rol van een jonge versie van Willis en doet dat met verve. Aan de andere kant; niemand kan Bruce vervangen. En we kunnen best stellen dat dit een van de laatste rollen van hem is geweest waarin hij écht het achterste van zijn tong liet zien.

Looper is te streamen via Amazon Prime Video.

4. Pulp Fiction

Als verlopen oud-bokser schittert Bruce Willis in deze rol in (discutabel) de beste film van regisseur Quentin Tarantino. Niet alleen was de acteur volledig op zijn plek als Butch Coolidge, maar het betekende ook een terugkeer van John Travolta. De memes zijn nog steeds legendarisch en we proberen de scène van Willis met Ving Rhames Рwaarin een gimp ze berijdt Рuit ons hoofd te zetten. Maar bij dezen een reminder.

Pulp Fiction is te streamen via Google Play.

5. Sixth Sense

Hoewel regisseur M. Night Shyamalan nog altijd een one trick pony is, heeft hij mede dankzij Bruce Willis toch wel twee heel sterke films uit zijn hoed weten te toveren. De eerste is Sixth Sense, die extreem spannend en boeiend is tot het einde. Niemand had ooit gedacht dat het personage van de acteur al die tijd… Nou ja, spoilers.

Sixth Sense kun je streamen via Pathé Thuis.

6. Unbreakable

En de andere is zonder enige twijfel Unbreakable, een superheldenfilm die geen superheldenfilm is. Maar toch wel. De energie die Bruce Willis heeft met tegenspeler Samuel L. Jackson is ongekend en dat maakt het tot een van de beste superheldenfilms ooit.

Unbreakable is te streamen via Disney+.

Er is nog een trits aan andere fantastische films te noemen zoals Hudson Hawk, The Fith Element en Beavis and Butt-Head Do America.

Wat is jouw lievelings Willis-film?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bruce Willis stopt met acteren: 6 heerlijke films om te streamen
Sluiten