Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Eten & Drinken 3 mei 2025
Leestijd: 3 minuten

Zo smaakt de dure döner van Podolski, nu in Nederland te koop

Is de kebab van Lukas Podolski een succes vanwege zijn culinaire kwaliteit of heeft de oud-voetballer simpelweg een neusje voor personal branding? Dat kun je nu zelf testen, want Mangal Döner x LP10 (zo heet zijn keten) opent zijn eerste vestiging buiten Duitsland, en wel in Rotterdam. Manners stuurde redacteur Job langs voor een review.

Lukas Podolski werd geboren in Polen, had een verdienstelijke interlandcarrière bij Duitsland en speelde een blauwe maandag in Turkije. Hier besloot hij dat hij na zijn carrière een kebab-imperium wilde opbouwen. Met bijna vijftig vestigingen kan de oud-aanvaller tien jaar later zeggen dat dit aardig is gelukt. Dat wil niet zeggen dat Podolski echt verstand van de Turkse keuken heeft. Naast een kebab-imperium waarmee hij meer verdient dan voetbal heeft hij namelijk ook een ijs- en kledingimperium. Óf Lukas Podolski is een homo universalis met een linkerbeen vol talent en een hoofd vol wijsheid, of hij is gewoon een slimme ritselaar die zijn naam aan van alles en nog wat verbindt. Maakt voor dit artikel niet uit. Podolski’s kebab is neergestreken in Rotterdam en wij gaan proeven.

Kebab-keten van Lukas Podolski opent filiaal in Rotterdam

Een gerecht van de straat, maar dan geserveerd in een hip restaurant. Dat is het concept van Mangal Döner x LP10. Podolski schijnt erop te hebben gehamerd dat alleen het beste vlees, de meest verse groenten en het knapperigste brood gebruikt mogen worden. “De saus moet bij het vlees passen”, gaf hij de koks ook nog mee.

Geen speld tussen te krijgen, maar veel wijzer worden we er nog niet van. Hoog tijd om zelf poolshoogte te nemen.

Recensie: dönerschotel van Mangal Döner x LP10

Een dag na de opening van Mangal Döner x LP10 in Rotterdam, liep Manners-redacteur Job binnen voor een dönerschotel. Aan hem het woord: “Bij binnenkomst word ik begroet door een flinke dosis Mangal Döner- en Lukas Podolski-reclame. Ik bestel een dönerschotel. Inclusief drankje betaal ik 17 euro, een los broodje döner kost 13 euro. Dat is even slikken. Maar zodra ik de maaltijd ontvang, zie ik dat ik waar voor mijn geld krijg.”

lukas pudolski doner kebab rotterdam mangal
(Afbeelding: Job Schokker)

“Ik krijg een royale portie kebab, een aparte bak friet en een salade. Samen zijn ze goed om drie keer van te eten. De kebab heeft een aangename, volle smaak zonder dat het voelt alsof je een halve kilo frituurvet naar binnen werkt. De Spa Rood knock-off, voorzien van Podolski-branding, smaakt ook prima. Van de koks mag ik ook het brood nog proeven. Dit smaakt krakend vers, alsof het net uit de oven van de Turkse bakker komt. Mocht je ooit in Rotterdam zijn, dan is dit absoluut een bezoekje waard.”

Betekent dit dat deze kebab ook had gescoord als hij niet was bedacht door Lucas Podolski, maar door Ali Dürüm? Daar durven we onze hand niet voor in het vuur te steken. Desondanks verkoopt de Duitse Pool geen gebakken lucht, maar daadwerkelijk een smakelijk product. Mangal Döner x LP10 vind je op de Schorpioenstraat 260 in Rotterdam.

Lees ook ons artikel over het restaurant met Michelin-ster waar je voor vier euro kunt eten. Mag van ons ook wel naar Nederland komen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.