Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 29 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Broer Pablo Escobar klaagt Apple aan en eist 2,6 miljard dollar

Roberto Escobar, de broer van voormalig drugsbaas Pablo Escobar, heeft Apple aangeklaagd en eist een bedrag van 2,6 miljard dollar. De reden: hij beweert dat hij in levensgevaar is door een fout in de beveiliging van zijn iPhone.

Volgens Roberto Escobar is iemand genaamd Diego erin geslaagd om via FaceTime zijn telefoon binnen te dringen. Hij beweert dat de hacker op deze manier achter zijn adres is gekomen. Roberto Escobar ontvingen vervolgens een brief van Diego met daarin doodsbedreigingen. De broer van Pablo vreest nu voor zijn leven en dat van zijn familie. De schuld legt hij bij Apple.

Broer van Pablo Escobar klaagt Apple aan

Roberto laat weten dat hij juist voor een iPhone heeft gekozen vanwege de veiligheid. In zijn aanklacht laat Escobar weten dat hij de iPhone X in 2018 gekocht heeft bij de Apple store in Medellin. Hij koos dit toestel omdat, volgens het personeel, dit de veiligste telefoon van dat moment was. Roberto vroeg expliciet naar een toestel zonder kwetsbaarheden, omdat er al al twee keer een poging gedaan was om hem van het leven te beroven.

Toen er een jaar na de aankoop toch een doodsbedreiging op de mat viel, ging Roberto Escobar wat rondkijken op het internet. Zo ontdekte hij dat er problemen zijn geweest met FaceTime. De videobel-applicatie kende enige tijd een aantal kwetsbaarheden. Volgens Roberto is dat hoe de verzender van de dreigbrief aan zijn adres is gekomen.

2,6 miljard dollar

Meneer Escobar is van mening dat Apple hun belofte niet is nagekomen. Het bedrijf is erin gefaald om hem een telefoon zonder kwetsbaarheden te leveren en dat is hem wel beloofd. Roberto wil nu dat Apple gaat opdraaien voor alle kosten. De broer van Pablo heeft namelijk zijn hele familie moeten laten verhuizen naar een veilige plek.

Daarnaast moet hij nu extra investeren in veiligheid en is er natuurlijk ook nog emotionele schade. Alles bij elkaar komt Escobar uit op een bedrag van 2,6 miljard. Dit verhaal is al behoorlijk bizar, maar het wordt nog veel gekker. Roberto Escobar verkoopt namelijk zelf gouden iPhone modellen.

Gouden iPhone

Bij zijn bedrijf Escobar Inc. koop je voor 499 dollar de Escobar Gold 11 Pro iPhone. Volgens de omschrijving is dit een echte Apple iPhone 11 Pro maar dan met een achterkant van 24 karaat goud. Ze noemen dit toestel de echte Apple Killer en gebruiken de slogan: Rest In Peace Apple, Pablo always wins. Ook de bijbehorende promovideo is bizar. Dit klinkt te mooi om waard te zijn, en dat is het waarschijnlijk ook. Alles wijst erop dat dit een scam is.

Escobar Fold

Dit is overigens niet de enige smartphone die het broertje van Pablo Escobar verkoopt. Roberto heeft namelijk ook nog een opvouwbare smartphone in zijn webshop staan. De Escobar Fold, wat eigenlijk gewoon een Samsung Fold 2 is, maar dan met een gouden achterkant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Independent

Reageer op artikel:
Broer Pablo Escobar klaagt Apple aan en eist 2,6 miljard dollar
Sluiten