Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 3 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Deze 9 Britse series op Netflix zijn ‘bloody good’

Netflix is druk bezig om hun aanbod zo divers mogelijk te maken. Hierdoor zien we steeds vaker series uit andere landen. Scandinavië is bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd, maar ook Spanje, Frankrijk, Duitsland en Brazilië komen steeds vaker voorbij. Toch is het grootste gedeelte van het aanbod gewoon Engelstalig, maar ook daarbinnen kunnen we onderscheid maken.

Dat ze in Amerika mooie producties in elkaar kunnen draaien weten we wel, maar ook de Britten zijn behoorlijk bedreven in het maken van series en films. Daarom willen wij onze buren aan de andere kant van het kanaal extra in het zonnetje zetten. We selecteerden negen topseries uit Engeland, die we kunnen aanraden. Kortom, heel veel Brits binge-voer.

1. Sherlock (IMDb score: 9.2)

Dat Benedict Cumberbatch één van de bekendste Britse acteurs is van dit moment, heeft hij grotendeels te danken aan deze serie. Als meester detective Sherlock Holmes neemt hij het samen met John Watson (Martin Freeman) op tegen zijn aartsvijand Moriarty. Misschien wel de beste Britse serie ooit gemaakt en je vindt alle vier seizoen op Netflix.

2. Black Mirror (IMDb score: 8.9)

Alle technologische veranderingen hebben grote invloed op ons leven. Black Mirror laat dit perfect zien en gaat zelfs een stapje verder. De briljante serie toont hoe nieuwe technieken het slechtste in de mens naar boven kunnen halen. Iedere aflevering is een op zichzelf staand verhaal en volgens IMDb zijn dit de tien episodes die je absoluut gezien moet hebben.

3. Peaky Blinders (IMDb score: 8.8)

In 1919 was Birmingham een stad die geregeerd werd door misdadige families. Een donkere wereld waarin alleen de sterksten wisten te overleven. In Peaky Blinders volgen we Tommy Shelby in zijn poging om op te klimmen in deze verdorde wereld. Vier seizoenen staan er voor je klaar op Netflix. Overigens behoort het kapsel van Tommy tot de kapselstrends voor heren van 2018. Zie hier.

4. The Crown (IMDb score: 8.7)

Het Britse Koningshuis is een stuk interessanter dan je misschien zou denken. Deze bijzondere wereld zit vol rivaliteit en onmogelijke liefdes. The Crown volgt het leven van Queen Elizabeth the second en laat zien hoe de carrière van de langstzittende Britse Monarch begon. De eerste twee seizoenen staan voor je klaar om te bingen.

5. Luther (IMDb score: 8.5)

Idris Elba is Luther. Een briljante detective die moorden oplost waar de rest van het politiekorps geen antwoord op heeft. Zijn methodes mogen misschien nogal onorthodox zijn, maar geen misdadiger ontsnapt aan deze man. Dus zoek je een spannende politiethriller? Begin dan aan Luther. Op Netflix vind je de eerste vier seizoenen.

6. Broadchurch (IMDb score: 8.4)

Wanneer een elfjarige jongen wordt vermoord in het kustplaatsje Broadchurch, worden lokale rechercheurs Ellie Miller en Alex Hardy opgeroepen om zaak op te lossen. De zaak blijkt een stuk dieper en ingewikkelder dan verwacht werd. Zonder twijfel één van de beter Britse dramaseries. Inmiddels staan er drie seizoen op Netflix.

7. The Last Kingdom (IMDb score: 8.3)

In The Last Kingdom wordt Engeland geteisterd door de rovende en plunderende Vikingen uit Denemarken. In rap tempo veroveren ze koninkrijk na koninkrijk, totdat alleen Wessex nog over is. Het is aan dit koninkrijk om als laatst staande tegenstand te bieden tegen de nietsontziende Vikingen. Het eerste seizoen staat al voor je klaar.

8. The Fall (IMDb score: 8.2)

Stella Gibson is bijzonder gepassioneerde politievrouw die er alles aan doet om een seriemoordenaar op te sporen. Tijdens haar poging om deze man te ontmaskeren, strijdt ze met haar persoonlijke demonen waardoor ze tot het uiterste gedwongen wordt om deze zaak op te lossen. Alle drie de seizoen die zijn verschenen, staan voor je klaar op Netflix.

9. The End of the F***ing World (IMDb score: 8.2)

Ben je niet vies van een beetje duistere waanzin, dan moet je The End of the F***ing World op je kijklijst zetten. Het verhaal draait om de zeventienjarige James. Hij is absoluut geen doorsnee jongen en zijn sociale vaardigheden zijn dramatisch. Hij wil weten hoe het voelt om een moord te plegen en hij kiest de grofgebekte Alyssa als zijn doelwit. Het loopt anders wanneer hij gevoelens krijgt voor zijn blonde klasgenootje. Het eerste seizoen, dat in totaal maar iets meer dan 2,5 uur duurt, vind je op Netflix.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.