Briljant: orkest van 95 LEGO droids speelt Star Wars theme

LEGO heeft ter promotie van zijn nieuwe slimme bouwset een indrukwekkende video vrijgegeven. Een leger van maar liefst 95 LEGO droids speelt het Star Wars theme.

Orkest van 95 LEGO droids

Marketing is qua doel natuurlijk uiterst commercieel. Er moet immers iets gepromoot worden. Soms komen er echter van die pareltjes voorbij die bewijzen dat marketing ook een win-win situatie kan zijn. Creatieve uitspattingen die je ook gerust voor je plezier kijkt. Geen vervelende advertenties die je het liefst zo snel mogelijk weg klikt.

LEGO is daar wat ons betreft weer in geslaagd met een nieuwe video vol droids. De Deense speelgoedfabrikant viert de lancering van een nieuwe set. Dan hebben we het over de 75253 LEGO Boost Droid Commander, om precies te zijn.

Waar wij al blij zijn als we één programmeerbaar exemplaar kunnen aanschaffen, gezien ze 199 dollar per stuk kosten, heeft LEGO er zelf 95 in actie gezet. De Boost serie bestaat uit slimme LEGO-sets die kinderen (en natuurlijk volwassenen) zelf kunnen programmeren. De onderstaande video demonstreert uiterst effectief hoe ver dat kan gaan.

95 LEGO droids spelen het iconische Star Wars theme. Een hele boel plastic steentjes, zonder dat componist John Williams er zelf bij aan te pas komt. Het heeft vast een flink aantal uren gekost om alle R2-D2’s in te stellen, maar het eindresultaat is ronduit indrukwekkend.

Galerij bron: LEGO

Boost

In de video zien we de musicus “Look Mum No Computer”, die bekend staat om zijn bizarre instrumenten. Eerder bouwde hij al een orgel met een vlammenwerper en een Furby. In deze video dirigeert hij de plastic robotjes. Waarschijnlijk hielp hij ook bij de Rube Goldberg-achtige effecten.

LEGO designer Cal Merriam, de ontwerper van de set in kwestie, hielp met het bouwen van het orkest. Het gehele leger aan droids wordt aangestuurd met de Boost-app die jij en ik ook kunnen downloaden, al hadden de makers er wel een hoop nodig.

De LEGO Boost Droid Commander kost 219,99 euro en is nu verkrijgbaar. De set bestaat uit 1177 steentjes.

Star Wars Orchestra with 95 robotic LEGO droids

Read more on www.brothers-brick.com

Reageer op artikel:
Briljant: orkest van 95 LEGO droids speelt Star Wars theme
Sluiten