‘Bright’ laat zien hoe ruig en hard een fantasyfilm kan zijn

Netflix maakt onlangs bekend dat ze 8 miljard gaan investeren in films en series. Goed nieuws voor abonnees, want de streaming-gigant heeft inmiddels wel bewezen dat ze waardevolle content maken. Zeker op het gebied van series horen ze bij de absolute top, maar ook qua films timmeren ze hard aan de weg. Zo komen ze eind dit jaar met Bright. Een keiharde fantasy film die niet had misstaan in de bioscoop.

In een wereld waar alles al een keer gedaan is, kun je bijna niet meer origineel zijn. Toch lijkt Bright hier aardig in te slagen. De setting is het hedendaagse Los Angeles, maar dan met trollen en elfen. We hebben het dan wel over de iets ruigere versies van deze fantasiecreaties. Je hoeft dus absoluut geen Disney-taferelen te verwachten.

Racisme

De eerste trailer was al hoopgevend en voelde vernieuwend aan. Het verhaal draait om twee LAPD-agenten waarvan één menselijk en de ander trol. Dit zorgt voor een bijzondere relatie, want het Los Angeles in Bright lijkt te kampen met racisme en discriminatie. Dit geeft de film, naast alle keiharde actie en humor, een diepere laag.

Onlangs verscheen een featurette waarin hoofdrolspelers Will Smith en Joel Edgerton zelf vertellen over de nieuwe blockbuster van Netflix. Ze praten je bij over het verhaal en de bijzondere wereld waarin Bright zich afspeelt. Tussendoor zien we een hoop nieuwe beelden en daar worden we behoorlijk enthousiast van.

Of de stijlkeuze en bijzondere verhaallijn genoeg gaat zijn om te slagen, gaan we zien op 22 december. Vanaf dan is Bright namelijk exclusief te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
‘Bright’ laat zien hoe ruig en hard een fantasyfilm kan zijn
Sluiten