Pim Jansen
Pim Jansen Life 23 jun 2018

3 redenen waarom Ethereum groter wordt dan Bitcoin

Ondanks de recente ontwikkelingen in cryptoland staat de Bitcoin munt nog fier bovenaan. Dat de koers gedaald is ten opzichten van twee weken geleden heeft niet geleid tot een afnemende populariteit van de munt. Toch zijn er aanwijzingen dat de positie van Bitcoin onder druk komt te staan onder invloed van die andere digitale munt: Ethereum.

Brian Kelly dicht de munt zelfs grote mogelijkheden toe als het gaat om het verslaan van de Bitcoin. De oprichter en CEO van de crypto-investeringsfirma BKCM LLC, meent dat het slechts een kwestie van tijd is voor Ethereum de positie van Bitcoin heeft overgenomen. Hij schuwt daarbij niet om een bijzondere vergelijking te maken tussen social media en de huidige cryptomarkt. Waar voorheen MySpace een leidende positie had, is deze nu overgenomen door Facebook. Een dergelijk scenario is ook mogelijk voor Ethereum aldus Kelly. Om zijn betoog kracht bij te zetten geeft hij drie belangrijke aanwijzingen.

1. Ethereum-futures

De verhandelbaarheid van Ethereum futures is een toekomstbeeld. Ook al gebeurt dit in enkele landen al. In Amerika gaat dit binnenkort wellicht ook mogelijk zijn. Dit zou een behoorlijke opsteker kunnen zijn voor veel beleggers. “Dus je zou denken dat misschien een etherische toekomst niet ver weg is”, zei hij. “Ze hebben al een Ethereum-index.”

2. Het augur-platform

Augur is een gedecentraliseerd orakel- en voorspellingsplatform om ontwikkelingen in de markt te analyseren en te voorspellen. Gebruikers geven real-time informatie en delen dit. Augur zorgt voor de juistheid van deze informatie en kan zodoende correcties doorvoeren. Het augur-platform, een van de oudste ICO’s, is ongeveer twee of drie jaar in ontwikkeling, zei Kelly.

“Het is een gedecentraliseerde voorspellingsmarkt,” zei hij. “Wat interessant is aan dit, is dat het waarschijnlijk een van de grootste gedecentraliseerde apps bovenop ether zal zijn. Als Augur het systeem niet vertraagt, kan dat over het algemeen een positief effect hebben op Ethereum”, zei Kelly.

3. Proof of Stakes

Kelly meldt dat Ethereum aan het upgraden is. Zo zal het principe van Proof of Stake worden geïmplementeerd en zal dit de veiligheid van de munt op zich ten goede komen. Hierdoor wordt namelijk ook een 51 procent aanval nagenoeg uitgesloten. Het Proof of Stake-concept (PoS) stelt dat een persoon bloktransacties kan ‘minen’ of valideren op basis van het aantal digitale valuta dat hij of zij in bezit heeft. Dit betekent dat hoe meer Bitcoins of Altcoins in bezit zijn van een miner, des te meer ‘mining power’ hij of zij heeft.

Reageer op artikel:
3 redenen waarom Ethereum groter wordt dan Bitcoin
Sluiten