Redactie
Redactie Auto's 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Breaking: ‘Ook Porsche heeft gesjoemeld met uitlaatcijfers’

Na Volkswagen is ook Porsche betrokken bij een groot sjoemelschandaal. De Duitse autobouwer heeft volgens NOS evengoed gesjoemeld met dieselauto’s, waardoor ze in werkelijkheid minder schoon zijn dan op papier wordt beweerd.

Inmiddels zijn er invallen gedaan door de politie, waaronder bij locaties van Porsche in Beieren en Baden-Württemberg. Verschillende werknemers zijn aan de tand gevoeld, omdat ze verdacht worden van fraude.

Het zoveelste schandaal

Porsche kan aansluiten in de rij, want ook Audi, BMW, Mercedes en Peugeot worden van vergelijkbare feiten verdacht. Het circus rond de ‘sjoemelschandalen’ begon in 2015, toen bleek dat Volkswagen met miljoenen auto’s had gefraudeerd. Tijdens toelatingstesten kwamen de auto’s schoner uit de test, dan ze daadwerkelijk zijn.

De grootste autobouwer ter wereld moest diep door het stof na het schandaal: voormalig topman Schmidt werd in Amerika tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld. Het concern moest eveneens een astronomische boete van 25 miljard betalen. Hoe Porsche door dit schandaal uit de verf gaat komen, is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Breaking: ‘Ook Porsche heeft gesjoemeld met uitlaatcijfers’
Sluiten