Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Streaming 28 januari 2020

Breaking Bad krijgt mogelijk nieuwe spin-off met Walt jr. als drugsbaas

Het is inmiddels bijna zes jaar geleden dat de laatste aflevering van Breaking Bad op televisie verscheen. Toch is de briljante serie, mede dankzij spin-off Beter Call Saul en Netflix-film El Camino, nog steeds springlevend. Fans willen meer en het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat er nog een spin-off gaat komen. Acteur RJ Mitte en Breaking Bad bedenker Vince Gilligan zijn zelfs al in gesprek over een mogelijk vervolg.

RJ Mitte speelde in de originele serie de zoon van Walter White, beter bekend als Walt Junior. Hoewel zijn vader een dikke muscle car voor hem kocht, had deze knul het alles behalve lastig. Niet alleen was zijn vader een terminaal zieke drugsbaas, maar is hij ook nog eens beperkt door een hersenverlamming. Hoe het met hem gaat aan het einde van de serie is onduidelijk, maar je kunt het wel raden.

Breaking Bad spin-off over Walt Jr.

Volgens RJ Mitte, die zelf ook een milde hersenverlamming heeft, is het verhaal van Walt Jr. nog lang niet ten einde en kan deze nog een interessante kant op gaan. In een interview vertelde RJ Mitte dat Junior, net als zijn vader, alles zou doen om zijn familie te beschermen. Walter White was op papier ook geen bad-ass, maar was wel in staat om dit te worden om zo zijn vrouw en kinderen te beschermen.

De iconische serie waarin niet Jessie, maar Walt Jr. met het B-woord smijt:

Volgens RJ Mitte geldt dit scenario ook voor Walt Jr. Hij is nu de man des huizes en moet zijn moeder en zusje gaan beschermen. Het is daarom niet ondenkelijk dat hij de plek van zijn vader gaat innemen. Niet zozeer als producent, maar wel als drugsbaas. Hier hadden we nog niet aan gedacht, maar het klinkt als een tof idee. Blijkbaar is Vince Gilligan dezelfde mening toegedaan, want de Breaking Bad bedenker sprak al met RJ Mitte over deze mogelijk spin-off.

Better Call Saul seizoen 6

Mocht je al op de bank staan te springen, stop daar dan snel mee. Hoewel dit nieuws hoopgevend is, kunnen we nergens zeker van zijn. Zelfs als dit plan daadwerkelijk wordt doorgezet, gaat deze Breaking Bad spin-off er voorlopig nog niet komen. We krijgen namelijk eerst nog het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul.

LadBible

Reageer op artikel:
Breaking Bad krijgt mogelijk nieuwe spin-off met Walt jr. als drugsbaas
Sluiten