Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 29 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Brad Pitt maakt dankzij deze ijzersterke imitatie kans op zijn eerste Emmy

Oscars, Baftas, Golden Globes en nog veel meer. De prijzenkast van Brad Pitt is met meer dan vijftig awards al aardig vol. Toch is er een klein plankje nog helemaal leeg. Deze plek is ingeruimd voor een Emmy Award. Dankzij zijn gastrol in Friends was hij al één keer genomineerd, maar daar bleef het lange tijd bij. Tot nu, want Brad Pitt heeft eindelijk weer eens een Emmy-nominatie te pakken. Ditmaal met een imitatie.

Brad Pitt is namelijk genomineerd in de categorie gastacteur in een comedyserie. Deze nominatie heeft de acteur gekregen voor zijn optreden als Dr. Anthony Fauci. Dit is de bekendste viroloog van Amerika en het beste te vergelijken met onze Jaap van Dissel. Helaas voor Fauci staat hij niet aan de zijde van Mark Rutte, maar aan die van Donald Trump.

Brad Pitt als dokter Fauci

Omdat de huidige President van Amerika het niet zo nauw neemt met de corona regels maakt dit het werk van Fauci vele malen moeilijker. Trump doet zelfs zijn best om de viroloog buitenspel te zetten. Hij kan dus wel wat hulp gebruiken en dat kreeg hij van Saturday Night Live en Brad Pitt. De acteur deed in dit programma namelijk een imitatie van Fauci en werd overladen met lof.

Dat Brad Pitt deze rol op zich nam was het idee van Fauci zelf. De viroloog is een groot fan van de auteur en vertelde in een interview dat hij Brad Pitt de ideale man vindt om hem te portretteren. Het respect is wederzijds, want Brad Pitt is op zijn beurt weer fan van dokter Fauci. Hij gaf dan ook graag gehoor aan het verzoek van Fauci. Aan het einde van de sketch neemt Pitt daarom ook zijn pruik en bril af en bedankt hij de viroloog.

Eindelijk een Emmy?

Een ijzersterk optreden dat hem mogelijk een felbegeerde Emmy gaat opleveren. Hij moet daarvoor nog wel afrekenen met Luke Kirby (The Marvelous Mrs. Maisel), de onlangs overleden Fred Willard (Modern Family), Dev Patel (Modern Love) en twee collega’s. Ook Adam Driver en Eddie Murphy zijn namelijk genomineerd voor hun optredens in Saturday Night Live.

Wil je meer Brad Pitt? Check dan hier zijn zeven beste films op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brad Pitt maakt dankzij deze ijzersterke imitatie kans op zijn eerste Emmy
Sluiten