De Brabus 900 is met afstand de meest beestachtige terreinwagen van dit moment

De Mercedes-Benz G-Klasse is sinds zijn debuut in 1979 één van de beste terreinwagens op de markt. De Geländewagen is robuust, krachtig en toch comfortabel. Een echte krachtpatser die zelfs onder de meeste extreme omstandigheden zijn taken succesvol uitvoert. Toch is er blijkbaar een doelgroep die de standaard en zelfs de AMG versie niet krachtig genoeg vindt.

Mensen met een onuitputtelijke drang naar meer pk’s kunnen terecht bij Brabus. Dit Duitse tuningbedrijf neemt modellen van Daimler AG onder handen en voorziet deze van een flinke performance update. Dit doen zij voornamelijk bij de bolides van Mercedes en dus komt ook de AMG G 65 in aanmerking voor een monsterlijke transformatie.

Beestachtige prestaties

Ze noemen hun creatie de Brabus 900 en dat nummer staat voor de hoeveelheid pk’s die staan te trappelen onder de motorkap. Dit is bijna de helft meer dan de “normale” AMG G 65. Deze berg vermogen komt voort uit een 6,3 liter V12 blok en heeft een koppel van 1.500 Nm. Meer dan genoeg rauwe kracht om de meest steile bergwegen te trotseren.

Niet alleen in de natuur, maar ook op het gladde asfalt zijn de prestaties duizelingwekkend. Zo knalt hij in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft dit zwarte beest een topsnelheid van 270 km/u. Ook het uiterlijk draagt bij aan zijn beestachtige karakter, maar aan de binnenkant toont hij zijn zachtere kant. De lederen bekleding en het moderne entertainmentsysteem maken een ritje in dit beest comfortabel en luxueus.

Deze Mercedes AMG G 65 is onder handen genomen door een Duits tuningbedrijf en gaat nu door het leven als Brabus 900. En ja, de '900' staat voor de belachelijke hoeveelheid pk's onder de motorkap. #mercedes #brabus#brabus9 #AMGG65 #wheels #car #cars

A post shared by Manners.nl (@mannersnl) on

Aan al die power en luxe hangt alleen wel een pittige prijskaartje. Je zult namelijk achthonderduizend dollar moeten overmaken om de Brabus 900 mee naar huis te mogen nemen. Veel tijd om te sparen heb je trouwens niet, want er verschijnen slechts tien versies.

Reageer op artikel:
De Brabus 900 is met afstand de meest beestachtige terreinwagen van dit moment
Sluiten