Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Media 12 aug 2019

Maak kennis met Jason Bourne spin-off Treadstone

De eerste drie Jason Bourne films waren echt top. Spionage, actie, intrige, maar dan op een haast Europese manier, zonder te overdreven Hollywood-geweld. Dat geldt vooral voor het eerste deel. Nu is de franchise terug, maak kennis met Treadstone.

Treadstone: Bourne is (niet) terug

De eerste twee sequels waren ook sterk, maar fans hebben het liever niet over deel 4 en deel 5. Toen begon het grote uitmelken, wat de franchise niet echt ten goede kwam. Ondanks dat Matt Damon terugkeerde in de laatste film kon de serie niet zijn eerdere pieken evenaren.

Universal Pictures ziet er echter nog wel brood in, zo blijkt nu. De studio komt binnenkort met een thriller-serie genaamd Treadstone, de naam van het programma waar Bourne toe behoort. Samen met zijn mede-agenten.

Treadstone zal in oktober van start gaan op de Amerikaanse televisie. De eerste trailer is nu te checken, en belooft alles wat de originele trilogie zo verslavend maakte: down-to-earth actie, achtervolgingen en smerige CIA-plannetjes.

Treadstone Official Trailer (2019)

Treadstone Official Trailer (2019) Set amidst the CIA black ops program Operation Treadstone, the series explores the origin story and present-day actions of the infamous covert program that uses behavior modification protocol to turn recruits into nearly superhuman assassins. #Treadstone The Treadstone project, having created super spy Jason Bourne, turns its attention on a new protocol to develop unstoppable superhuman assassins.

De serie breidt de wereld uit waarmee we allemaal kennis maakten in The Bourne Identity. Het lijkt erop dat we sleeper agents gaan volgen, die geconditioneerd zijn om te vergeten waar ze vandaan komen. Waar ze wel achter komen, is dat ze ware moordmachines zijn.

De eerste paar castleden zijn ook bekend. Han Hyo-Joo en Jeremy Irvine spelen Treadstone agenten, Emilia Schüle speelt Russische KGB-agent en Michelle Forbes komt voorbij als CIA-agent.

Treadstone on Twitter

The next generation of assassins has been activated. From the world of Jason Bourne comes the series #Treadstone, this fall on @USA_Network. https://t.co/KsPRMHcuyN

Werkt het?

Het wordt een kwestie van afwachten of het concept werkt zonder Matt Damon. In principe leent de Bourne-franchise zich uitstekend voor een wisselende reeks gezichten. Het geheime Operation Treadstone bestaat uit soldaten die getraind worden om de perfecte moordenaars te worden, met de onfortuinlijke gevolgen dat ze soms mentale problemen ontwikkelen of vergeten wie ze zijn.

Uit de vierde film, met Jeremy Renner in de hoofdrol, bleek dat je echter meer nodig hebt dan een cocktail van slimme achtervolgingen en spionage. Juist anno 2019, temidden van streamingdiensten vol vergelijkbare thrillers, heb je frisse ingrediënten nodig. Tevens raak je als kijker van de originele films geïnvesteerd in Bourne, de agent die Matt Damon speelt. Je gaat met hem meeleven. Lukt dat ook met een wisselende cast aan agenten? We gaan het vanaf oktober ontdekken. Het is helaas nog niet duidelijk of Treadstone naar Nederland komt.

Treadstone Bourne serie
Reageer op artikel:
Maak kennis met Jason Bourne spin-off Treadstone
Sluiten