Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 22 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Sinterklaas- of kerstcadeau: 3 (bord)spellen die je gespeeld moet hebben

De feestdagen komen eraan. Kerst, Sinterklaas, Oud en Nieuw: allemaal momenten om óf cadeautjes te geven óf in ieder geval spelletjes te spelen. Geen games, maar bordspellen.

Kaartspellen en bordspellen

De komende weken bespreken we elke week een drietal kaart- of bordspellen, van simpele korte dobbelspelletjes tot uitgebreide strategische bordspelen.

Als je verder kijkt dan Monopoly en Stratego, dan ontdek je een wereld vol innovatieve en verslavende spelletjes waarmee je vele avonden kunt vullen. Biertje erbij, wat snacks en je hebt een prachtig analoog avondje. Dit zijn onze aanraders van deze week!

Exploding Kittens

Exploding Kittens heeft de afgelopen jaren het internet veroverd, en met een reden. Dit absurde kaartspel is een variant op Russische Roulette, maar dan met laserstralen, explosies en doorgeslagen geiten.

Exploding Kittens
Bron: Asmodee

Spelers trekken om de beurt kaarten van een stapel, tot je een exploderende kitten in je hand hebt. Dan ben je meteen af. Alle andere kaarten kun je gebruiken om katten af te leiden, je medespelers aan te vallen en jezelf te verdedigen. Check ook de uitbreidingen, waaronder een NSFW-variant.

Exploding Kittens is hier te koop, hier kun je stemmen voor Speelgoed van het Jaar 2019

Pechvogel

Zin in een simpel dobbelspelletje met een komische twist? Dan ben je bij Pechvogel aan het juiste adres. Het doel? Elkaar dwarszitten en de meeste punten scoren door steeds dobbelstenen te gooien. Je probeert vier gelijke resultaten te behalen, maar je medespelers kunnen daar een stokje voor steken met Frustraties.

Pechvogel
Bron: 999 Games

Gooi je drie raven? Dan ben je af, en krijg je er een Frustratie bij. Voeg daaraan toe dat je punten van elkaar kunt stelen en je hebt een supersimpel dobbelspelletje dat verrassend dynamisch uitpakt.

Pechvogel is hier te koop

Pandemic Rapid Response

Pandemic is een verslavend bordspel waarmee je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar. Co-operatief dus. Klein probleempje: het spel duurt behoorlijk lang. Pandemic: Rapid Response neemt, zoals de naam al doet vermoeden, veel minder tijd in beslag.

Pandemic: Rapid Response
Bron: Asmodee

In korte potjes van zo’n 20 minuten probeer je de wereld van een ramp te redden. De timer blijft lopen en nieuwe rampen blijven opduiken, dus je moet slim en snel met je team samenwerken om de klus te klaren. Weet je altijd op tijd de eerste hulp te bieden, of is de aarde eeuwig verloren? Je kunt rekenen op heerlijke chaos en hilarische paniek, dus waarschuw de buren maar alvast!

Pandemic: Rapid Response is hier te koop, hier kun je stemmen voor speelgoed van het jaar 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sinterklaas- of kerstcadeau: 3 (bord)spellen die je gespeeld moet hebben
Sluiten