Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 31 jul 2019

Bootschoenen zijn weer cool: 5 modellen om in te stappen

De mode is een komen en gaan van oude bekenden. Wie had ooit gedacht dat ‘dad sneakers’ weer terug zouden komen. Of wat te denken van de skinny jeans, die inmiddels weer zijn ingeruild voor wijde broeken. Nu is de tijd aangebroken voor bootschoenen, die ineens weer overal opduiken.

2019 is het jaar van de bootschoenen

Bij bootschoenen denk je al snel aan de bruine leren schoenen, het liefst met gekrulde veters, die de zogenoemde kakkers vroeger droegen onder een zeiljack van Helly Hansen. Klopt ook hoor, dat zijn bootschoenen, maar met deze schoen als basis zijn er zo veel meer varianten, van Vans bijvoorbeeld. En net als de Clarks Originals Wallabees zijn ze weer hot anno 2019. Vijf modellen om in te stappen, zodat je vooruitloopt op de trend.

Bootschoenen van Timberland

bootschoenen, timberland, sneakers, cool, 2019

Om te beginnen met een paar klassiekers van Timberland. Hoogwaardig volnerfleer, met de hand gestikt, 360˚-systeem met ongelooide veters voor een goede pasvorm, met leer gevoerd EVA-voetbed met schokabsorberend effect, rubberen profielzool voor maximale grip en duurzaamheid. Deze bootschoenen kosten 139,59 euro, maar sommige kleuren zijn afgeprijsd naar 84 euro.

Sperry x Rowing Blazers

Dan een kleurrijke samenwerking tussen Sperry en Rowing Blazers. Hiermee kun je een outfit maken of breken. Als je ze combineert met een sober outfit, doen. Draag je al een outfit met veel kleur, dan wordt het wellicht wat clownesk. Deze bootschoenen kosten je omgerekend 110 euro.

Prada

prada, bootschoenen, modellen, 2019, cool, hot, mode

Door naar een model voor de luxepaardjes die zich willen onderscheiden met bootschoenen. Check dan deze heerlijke Prada’s. Ze kosten je 550 euro, maar daarvoor krijg je wel een stukje Italiaans vakmanschap van kalfsleer.

Suède bootschoenen van Arpenteur

bootschoenen, arpenteur, 2019, modellen, hot, cool, mode

Mix Clarks Originals Wallabees met een paar klassieke bootschoenen en je krijgt dit model van Arpenteur. Het Franse modelabel geeft zijn eigen interpretatie op de bootschoen op een uiterst stijlvolle manier. De zwarte zool maakt de schoen af. Prijs: 245 euro. Ook verkrijgbaar in het bruin.

Vans Chauffeur

vans chauffeur, bootschoenen, modellen, cool, hot, mode, 2019

Vans Chauffeur, zo heten de bootschoenen van Vans. Cool en origineel model, die je als nette schoenen en sneakers kunt dragen. Ze zijn overal afgeprijsd en kosten gemiddeld nog zo’n 30 tot 40 euro. Even goed googelen.

? Check ook: 6 stijlvolle canvas sneakers, dé trend van 2019

Reageer op artikel:
Bootschoenen zijn weer cool: 5 modellen om in te stappen
Sluiten