Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Luister nu: Billie Eilish vestigt record met Bond theme song No Time To Die

Billie Eilish beleefde de afgelopen weken hoogtepunt na hoogtepunt. Eerst scoorde ze vier grote Grammy’s, en begin deze week was ze te zien tijdens de Oscars. Ze sluit de week af met No Time To Die, het officiële theme van de aankomende gelijknamige James Bond film.

Billie Eilish – No Time To Die

Het nummer staat sinds vanmorgen op alle streamingdiensten en YouTube. De 18-jarige zangeres is daarmee de jongste artiest in de geschiedenis van James Bond die de eer krijgt. Adele sleepte er door Skyfall zelfs een Oscar mee in de wacht.

No Time To Die, het nummer dus, is geproduceerd door haar broer FINNEAS en producent Stephen Lipson. Daar blijft het echter niet bij, want men trekt alles uit de kast als het om de 25e James Bond gaat: Hans Zimmer en Matt Dunkley leverden de orkestrale arrangementen af en de gitaar wordt gespeeld door niemand minder dan Johnny Mar, gitarist van The Smiths.

Ook regisseur Cary Joji Fukunaga is enthousiast: “Er zijn slechts een paar uitverkorenen die een Bond-theme opnemen. Ik ben een grote fan van Billie en FINNEAS, ” aldus Fukunaga. “Hun creatieve integriteit en talent zijn ongeëvenaard en ik kan niet wachten tot het publiek hoort wat ze hebben afgeleverd – een fris nieuw perspectief waarvan de zang de komende generaties weerklinkt.”

James Bond in de etalage

Dat zal wel meevallen, maar het inzetten van Billie Eilish is absoluut een slimme zet. Het is geen geheim dat de James Bond franchise in de etalage staat. Volgens insiders zijn Apple en Netflix in de race om de rechten over te nemen.

Met megaster Eilish kan de franchise een jonger publiek aanspreken, wat gecombineerd met het feit dat dit de laatste Bond met Daniel Craig is ongetwijfeld tot duizelingwekkende kaartverkopen zal gaan leiden. Oftewel, een verkoopprijs die omhoog gestuwd wordt. Hier lees je meer over de merkwaardige situatie.

No Time To Die draait vanaf 2 april in de bioscoop. Check hieronder No Time To Die van Billie Eilish, en oordeel zelf:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Luister nu: Billie Eilish vestigt record met Bond theme song No Time To Die
Sluiten