5 ideale bomberjacks voor deze tijd van het jaar en de tijd die komen gaat

Je zou het niet zeggen, maar officieel is het al een tijdje lente. De zon maakt het ons alleen nog wat moeilijk om helemaal blij en tevree met dit idee op te staan. Daarom gaan we de zon een beetje tegemoet te komen. Door ons ieder geval al op het warmere weer te kleden. En dat doe je het allerbeste met een van de fijnste jassen op de markt: een heel fijn bomberjack.

De bomber heeft een lange geschiedenis. Het kledingstuk is afkomstig uit het leger en heeft een tijd terug alweer zijn weg gevonden naar het straatbeeld. De eerste versie werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw geïntroduceerd en moest ervoor zorgen dat piloten er een beetje warmpjes bijzaten in hun vliegtuig. Het bomberjack heeft sindsdien vele metamorfoses ondergaan. Er zijn vele varianten van het jack en daarom durven wij met zekerheid te zeggen dat er ook een voor jou tussenzit.

Het toffe aan een bomber is dat ‘ie belachelijk makkelijk te combineren is. Een jack dat zowel tof op een jeans als op een nettere pantalon staat. Het staat heel deftig en stijlvol op een overhemd en net zo mannelijk en stoer op een simpeler T-shirt. Moeten we het ook nog over de schoenen hebben waar die allemaal lekker mee matcht? Nee. Niks moet.

Was je al op zoek naar een bomber of is je interesse gewekt, dan moet je nu even opletten.

Levi’s Vintage Clothing

Amerikaanse sferen bij het Amsterdamse Tenue de Nîmes. Niet voor iedereen weggelegd, maar als je hem kan hebben, steel je ongetwijfeld de show.

bomberjack manners

ASOS Design

In tegenstelling tot het bovenstaande jack kan deze wél linea recta bij elke vent om de shouders. Een sportief jack in een toegankelijke kleur dat ook nog eens zeer betaalbaar is met 70 euro.

bomberjack manners

A Day’s March

We voelen ons al luxueus als we naar dit jack kijken. Komt het beste tot zijn recht als je ‘s avonds op pad gaat. Draag iets wits eronder voor het echte matchy matchy effect.

bomberjack manners

AllSaints

Minimalistisch in haar design, maar groots in de uitstraling. Gemaakt van 100 procent schaapsleer en met een volwassen bruintint is deze bomber een ware eyecatcher.

bomberjack manners

Scotch & Soda

Amsterdams trots samengeperst in een jack. Het is dat het model op de foto zich in moet houden, want het kan eigenlijk niet anders dan dat je met een big smile rondloopt in dit kekke jasje.

bomberjack manners
Reageer op artikel:
5 ideale bomberjacks voor deze tijd van het jaar en de tijd die komen gaat
Sluiten