Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 31 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze lichtgewicht elektrische mountainbike is betaalbaar en stijlvol

Ook bij Bol.com kun je tegenwoordig terecht voor een elektrische fiets. En niet de minste. Check deze lichtgewicht mountain e-bike, die je voor een scherpe prijs op de kop tikt.

Dat een betaalbare elektrische fiets er ook sportief kan uitzien, bewees Amazon vorige week met deze sterk afgeprijsde ATB met elektromotor. Maar als we het dan toch over de verhouding van prijs en design hebben, dan wint deze e-bike van Bol.com het.

Elektrische fiets Airwheel R8

De Airwheel R8, zoals de elektrische fiets bij Bol.com heet, is echter meer dan alleen zijn design. Deze mountain e-bike heeft dankzij zijn 163 Wh-batterij bijvoorbeeld een maximale actieradius van 100 kilometer. Dat is behoorlijk wat, al wordt deze natuurlijk minder als je bospaadjes meepakt of bij harde wind fietst.

De accu is afneembaar, beschikt over een USB-poort en is volgens Bol.com in 120 minuten opgeladen. Perfect als je een dagtocht maakt; tijdens een lunch kun je jouw accu voor een groot deel weer opladen.

Meer specificaties van de mountain e-bike

Verder blinkt deze elektrische mountainbike uit in zijn gewicht. Met 19,5 kilo behoort de elektrische fiets bij Bol.com tot de categorie lichtgewicht. De motor zit in het achterwiel en biedt je in drie verschillende modi trapondersteuning tot en met 20 kilometer per uur. Daarboven moet je het op eigen kracht doen, maar op bospaadjes en bergweggetjes ga je de snelheid van 20 kilometer per uur niet snel aantikken.

airwheel r8, elektrische fiets, e-bike, bol.com
(Afbeelding: Airwheel)

Het zadel van deze mountain e-bike is ergonomisch vormgegeven en van leer, de tripcomputer is overzichtelijk en geeft naast snelheid en batterijniveau ook informatie over eventuele defectie. Zowel voor als achter beschikt de elektrische fiets over schijfremmen. Lees hier meer over de specificaties.

Te koop bij Bol.com

Voor een veel scherpere prijs dan bij Bol.com ga je de elektrische fiets Airwheel R8 niet snel vinden. Je betaalt 990 euro voor de mountain e-bike. Na ontvangst heb je 30 dagen bedenktijd voor retour. De verzending is gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze lichtgewicht elektrische mountainbike is betaalbaar en stijlvol
Sluiten