Redactie
Redactie Films & Series 31 okt 2017

Klaar met ‘Rick and Morty’? Geef ‘BoJack Horseman’ dan eens een kans

Southpark, The Simpsons, Family Guy: al jarenlang zijn dit animatieseries met veel fans. Slechts zelden kunnen nieuwe animatieseries zich qua populariteit meten aan deze grote drie. Rick and Morty vormde daarop onlangs een uitzondering. Die populariteit leek ook weggelegd voor BoJack Horseman, maar dat is er niet helemaal uitgekomen. Vinden wij niet helemaal terecht.

Een serie moet soms ook een beetje geluk hebben om aan te kunnen slaan. Rondom Rick and Morty ontstond direct een hype. Mede dankzij de kwaliteit van de serie, natuurlijk, maar zo’n hype helpt wel en versterkt de perceptie. Omdát zo veel mensen het er al over hebben, gaat iedereen het uit nieuwsgierigheid kijken.

BoJack Horseman debuteerde in 2014 en telt inmiddels vier seizoenen. Daarmee is de serie ironisch genoeg jonger dan Rick and Morty, waarvan veel mensen denken dat ‘ie nieuw is. Toch stamt die serie al uit 2013. Enfin: ratings zeggen niet alles, maar wel iéts. BoJack Horseman krijgt op IMDB gemiddeld een 8.4 en dat haal je niet zomaar.

Waarom BoJack Horseman niet echt de aandacht krijgt die de serie naar onze mening verdient, kunnen wij niet uitleggen. Het ligt niet aan de cast (Will Arnett, Alison Brie, Aaron Paul, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins). Net als Rick and Morty kenmerkt BoJack Horseman zich door absurditeit (zij het in een ietwat realistischer universum) en ook deze serie zit vol met subtiele (woord)grappen waarbij je soms even door moet denken.

In een notendop, voor als je de serie nog niet kent: BoJack Horseman is een paard dat in de jaren negentig de ster was van een populaire sitcom. Nu heeft hij zijn mansion in de heuvels van Hollywood, een karrenvracht aan geld en…. that’s it, min of meer. Zijn roem is vervlogen en hij vult zijn dagen met het voeden van zijn afhankelijkheid van alcohol. Hij is een soort dierlijke versie van Hank Moody uit Californication, zeg maar. De onderstaande compilatie geeft je een aardig beeld:

Wat wij willen zeggen is: zit je aan het einde van Rick and Morty en heb je BoJack Horseman nog niet gezien, geef deze serie dan eens een kans.

Reageer op artikel:
Klaar met ‘Rick and Morty’? Geef ‘BoJack Horseman’ dan eens een kans
Sluiten