Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 30 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Gigantische geldboetes en flinke schorsingen voor Khabib en McGregor

Op 6 oktober versloeg Khabib Nurmagomedov zijn aartsrivaal Conor McGregor. Een glorieus moment, maar het is vooral de chaos na afloop die ons is bijgebleven. De Rus en de Ier gingen beiden de fout in en dat blijft niet zonder consequenties. Gisteren werd bekend welke straf beide heren hebben gekregen voor hun wangedrag na afloop van het titelgevecht.

Mocht je vergeten zijn wat er ook alweer gebeurde op 6 oktober tijdens het titelgevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor, klik dan hier. Het komt er in het kort op neer dat de Rus na zijn overwinning het team van zijn tegenstander aanviel. Waarom hij dat deed, kun je hier lezen. Vervolgens ontstond er een enorme chaos en ging ook McGregor de fout in. Toen was al duidelijk dat beide kemphanen hier niet mee weg zouden komen en nu is hun straf eindelijk bekendgemaakt.

Minimaal een half jaar geen Khabib en McGregor

Zoals verwacht wordt Khabib harder gestraft dan zijn tegenstander. De Rus was de aanstichter van alle ellende en dat is terug te zien in de straf. Vooral de boete die hij kreeg is een stuk hoger. Een half miljoen dollar moet hij aftikken, terwijl The Notorious “slechts” een tiende daarvan moet betalen: 50.000 dollar. De schorsing die beide heren krijgen is bijna gelijk. Conor krijgt zes maanden en Khabib negen, maar de Rus kan drie maanden strafvermindering krijgen als hij meedoet aan een anti-pestcampagne.

Een flinke schorsing voor beide heren, maar deze zal geen grote invloed hebben op hun carrière. De straf gaat met terugwerkende kracht in op 6 oktober. Dat betekent dat McGregor in ieder geval vanaf 6 april weer de octagon in mag. Of Khabib ook op die datum weer aan de bak mag, hangt er dus vanaf of hij zich wil laten lenen voor een maatschappelijk project.

Khabib dubbel gestraft

Via Twitter liet de manager van The Eagle weten dat ze niet blij zijn met het gigantische verschil tussen de boetes. Met de schorsing voor Khabib kan het team wel leven, maar dat geldt niet voor de straf die de teamgenoten van de Rus hebben gekregen. Zij zijn beiden een jaar geschorst. Volgens geruchten is de kans best groot dat Khabib pas weer te zien gaat zijn in de UFC wanneer de schorsing van zijn teamgenoten ten einde is gekomen (oktober 2019).

Ariel Helwani on Twitter

Just spoke to Khabib’s manager @AliAbdelaziz00. On the fine difference: “I don’t think it’s fair. Khabib gets $500k and Conor gets $50k? I think it’s bullshit.” On the length of the suspensions: “That’s fair. They’ll both get six months. But for his teammates, it’s too much.

Moet de UFC op zoek naar een nieuwe kampioen?

Dit kan interessant zijn voor de lightweight divisie. De UFC wil waarschijnlijk niet een jaar wachten op het volgende titelgevecht. Dat zou betekenen dat ze de titel van Khabib moeten afnemen of op zoek moeten gaan naar een interim champion. We gaan het zien.

Of er ooit een rematch gaat komen, is nog maar de vraag. Khabib zit er in ieder geval niet op te wachten en wil het liever nog tegen deze drie vechters op gaan nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadspin

Reageer op artikel:
Gigantische geldboetes en flinke schorsingen voor Khabib en McGregor
Sluiten