De best bekeken BBC serie van dit moment, Bodyguard, komt naar Netflix

Dat Netflix goed is in het maken van series mag inmiddels wel duidelijk zijn. De ene na de andere Original vliegt ons om de oren, maar de streamingdienst heeft ook een andere kwaliteit. Ze zijn namelijk ook goed in het spotten van veelbelovende serie en ze hebben nu weer de rechten van een topserie te pakken. Netflix ging met een zak geld naar de BBC en kwam terug met Bodyguard.

Het Britse televisiestation heeft in het verleden al vaker bewezen dat ze goede series kunnen maken, maar nu hebben ze wel echt een knaller te pakken. Het eerste seizoen van deze politieke thriller begon op 26 augustus in Engeland. Inmiddels zijn er vijf van de zes afleveringen op de buis verschenen en die scoren geweldig.

De populairste serie van Engeland

Het is namelijk de best bekeken BBC serie van de laatste twaalf jaar. Alleen het Wereldkampioenschap voetbal wist afgelopen zomer meer kijkers te trekken dan Bodyguard, en dat zegt wel wat. Ook de critici zijn enthousiast. Bodyguard krijgt gemiddeld een 8.89 op Rotten Tomatoes en de IMDb score staat 8.6.

Bodyguard draait om de door Richard Madden (Game of Thrones) gespeelde David Budd. Dit fictionele karakter is een voormalig militair die heeft gestreden in Afghanistan. Zijn huwelijk heeft dit niet overleefd en nu probeert hij in London zijn leven weer op de rit te krijgen. Hij laat het leger achter zich en gaat verder als een zogenaamde specialist protection officer. Simpeler gezegd, hij wordt bodyguard van de ambitieuze en nietsontziende minister van Binnenlandse Zaken: Julia Montague.

Bodyguard: Trailer – BBC

SUBSCRIBE to the OFFICIAL BBC YouTube channel: https://bit.ly/2IXqEIn LAUNCH BBC iPlayer to access Live TV and Box Sets: https://bbc.in/2J18jYJ Brand New Drama. From the makers of Line of Duty. Starring Keeley Hawes and Richard Madden.

De door Keeley Hawes gespeelde minister richt zich vooral op de strijd tegen terrorisme. Hierdoor komt ze met grote regelmaat in gevaar en het is dus aan David Budd om haar te beschermen, maar er speelt meer dan alleen deze professionele relatie. Het resultaat is een ongekend spannende thriller die je eigenlijk niet mag missen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want Netflix heeft de streaming rechten binnengehaald.

Bodyguard op Netflix

Dit deden ze al voordat de opnames van de serie begonnen waren. Een puik stukje scouting van Netflix dus. De streamingdienst is nu de enige die serie buiten Engeland en Ierland mag uitzenden. Dat betekent dat we ook in Nederland van deze serie kunnen gaan genieten. Lang hoeven we daar niet op te wachten, want vanaf 24 oktober staat Bodyguard op Netflix.

Engadget

Reageer op artikel:
De best bekeken BBC serie van dit moment, Bodyguard, komt naar Netflix
Sluiten