The Mandalorian: Boba Fett en Ahsoka Tano delen uniek Star Wars-record

Ahsoka Tano maakte afgelopen vrijdag eindelijk haar debuut in Star Wars-serie The Mandalorian. Rosario Dawson wist het voor elkaar te krijgen om een personage uit een animatieserie op geloofwaardige wijze naar live-action te tillen. Een prestatie van formaat. En een record.

Haar Ahsoka is echter niet namelijk het enige geliefde Star Wars-personage dat opdook in The Mandalorian. Dan hebben we het uiteraard over Boba Fett. De door Temuera Morrison gespeelde bounty hunter maakte al in de allereerste aflevering van het huidige seizoen zijn opwachting.

Boba Fett en Ahsoka Tano

Waar het in het geval van Boba Fett nog bij een subtiele hint blijft, heeft Rosario’s Ahsoka Tano al een grotere rol gespeeld. Met verwijzingen naar Anakin Skywalker en het onthullen van Baby Yoda’s echte naam was het een significante aflevering. Star Wars-bedenker George Lucas was zelfs aanwezig op de set om zijn geliefde personage tot leven gewekt te zien worden.

Dat smaakt naar meer, en gezien er geruchten de ronde doen over een eigen serie gaan fans dat waarschijnlijk ook krijgen. Al is dat al niet eens meer nodig om een bijzonder record neer te zetten. Ahsoka Tano en Boba Fett zijn namelijk de enige Star Wars-personages die in alle mediums van de huidige Star Wars-canon zijn opgedoken.

Star Wars-record

Films, animatieseries, live-action series, boeken, comics en videogames: zowel Boba Fett en Ahsoka Tano zijn de enige personages uit de huidige canon die je overal in kan tegenkomen. Daarmee delen ze een uniek record in de omvangrijke franchise.

Boba zit natuurlijk in de originele filmtrilogie, maar speelde ook een rol in The Clone Wars en boeken zoals Dark Disciple. Sterker nog, zijn terugkeer werd al voorbereid in de boekentrilogie Aftermath. Ook heeft hij zijn eigen comic en kun je als de bounty hunter spelen in de Battlefront-games.

Ahsoka maakte haar debuut in de film Star Wars: The Clone Wars, de pilot die uiteindelijk tot de geliefde animatieserie leidde.  Ook maakte ze haar opwachting in Rebels en later in The Rise of Skywalker, althans, haar stem. Die hoorde Rey op Exegol.

Fan-favorieten

Naast films en series heeft ze ook haar eigen boek, Ahsoka. In comics als Jedi of the Republic en Age of Republic speelde ze ook rollen. Daarnaast maakte ze haar opwachting in de mobiele games Galactic Defense en Force Arena. Ook werd ze genoemd in DLC voor Battlefront II.

Zowel Boba Fett als Ahsoka Tano zijn personages die vooral op de lange termijn een prominent plekje in de franchise hebben veroverd. Beide zijn fan-favorieten op hun eigen manier. Boba Fett vooral in de periode voor Disney het roer overnam, en Ahsoka Tano vooral sindsdien. Sterker nog, je kunt haar gerust het gezicht van Star Wars-animatie noemen.

🤩Check: Raising Baby Yoda: hilarische fanfilm over Mando als alleenstaande vader

Inside the Magic

Reageer op artikel:
The Mandalorian: Boba Fett en Ahsoka Tano delen uniek Star Wars-record
Sluiten