Star Wars-legende: originele Boba Fett-acteur overleden

Jeremy Bulloch, de acteur die Boba Fett introduceerde in de originele Star Wars-filmtrilogie, is op 75-jarige leeftijd overleden.

Temuera Morrison maakte in Star Wars-serie The Mandalorian een epische comeback als Boba Fett, de geliefde bounty hunter uit de originele filmtrilogie. Fett had maar een relatief kleine rol in de Star Wars-films, maar sprak met zijn bad-ass outfit en uitstraling direct tot de verbeelding.

Jeremy Bulloch overleden

Toch is Morrison niet de acteur waaraan het personage die status te danken heeft. Die eer gaat naar acteur Jeremy Bulloch, die in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi de rol van Boba Fett speelde.

Een echte filmlegende dus, en niet alleen dankzij Star Wars. Zijn IMDb-pagina is ellenlang, met meer dan 109 credits waaronder rollen in Doctor Who en James Bond.

Daniel Logan, de acteur die een jonge Boba Fett speelde in Star Wars: Attack of the Clones, meldde gisteren op Instagram dat Jeremy Bulloch op 75-jarige leeftijd is overleden:

Boba Fett-acteur blikt terug

Hij is afgelopen donderdag in een ziekenhuis overleden aan de gevolgen van Parkinson, de ziekte waarmee de Britse acteur al jaren worstelde. In 2016 blikte Bulloch nog eens terug op zijn debuut als Boba Fett:

“Ik had niet al te veel instructies gekregen, alleen dat hij een soldaat of een premiejager is. Je ziet de verschillende kostuums, ze staan daar allemaal. Je hebt Irvin Kershner die een geweldige regisseur is, gewoon ontzettend leuk om mee te werken. Hij maakte het min of meer draaglijk in de hitte, en hij zei: ‘We zijn binnenkort klaar met je, dus we halen je uit dat kostuum. Maak je geen zorgen.’ Ik zei: ‘Nee, het gaat goed’, omdat ik niet wilde worden gezien als een aansteller, ‘Oh, het is verschrikkelijk heet, kunnen we een pauze nemen?’ Dat doe je niet. Je blijft gewoon filmen tot je klaar bent. ‘

Boba Fett acteur Star Wars
Regisseur Irvin Keshner, Jeremy Bulloch en de onlangs overleden Darth Vader-acteur David Prowse (Bron: Lucasfilm)

Premiejager leeft nog

Sterker nog, de Boba Fett-acteur wist voor The Mandalorian al zeker dat de premiejager de Sarlacc-pit heeft overleefd:

“Met Boba komt het wel goed. Hij komt hier wel uit. Als er een probleem is, dan heeft hij altijd een oplossing. Hij heeft geen hulp nodig. Hij kan het zelf doen. Blijkbaar komt hij uit de Sarlacc-pit – Ik heb de boeken niet echt bijgehouden, want om eerlijk te zijn heb ik geen tijd. Ik ben altijd met iets bezig – kleinkind daar, en die daar, en een daarginds. Af en toe pak ik wat op en lees ik er wat over, maar ik ben niet zo serieus, eigenlijk. Je kunt de informatie altijd van de fans krijgen. ”

Boeken

Bulloch haalt de boeken aan omdat die destijds nog canon waren, en de verhalen uit de films op officiële wijze uitbreidden. In de Boba Fett-boeken werd destijds al onthuld dat de premiejager zijn ogenschijnlijke einde in de films had overleefd. Maar toen Disney Lucasfilm overnam werden alle boeken geschrapt, waardoor het tot The Mandalorian onduidelijk bleef of Boba Fett nog leefde.

Een ding is door The Mandalorian echter des te duidelijker: Jeremy Bulloch heeft een legacy van jewelste achtergelaten.

Reageer op artikel:
Star Wars-legende: originele Boba Fett-acteur overleden
Sluiten