Pim Jansen
Pim Jansen Uncategorized 1 mei 2018

De grote Bob Dylan komt met een eigen whiskey genaamd Heaven’s Door

Van een socialistisch georiënteerde protestzanger als Bob Dylan verwacht je niet meteen dat hij zijn naam zou lenen voor een product. Het was dan ook even wennen om te vernemen dat mijnheer Dylan zijn naam zou gaan verbinden aan een drank als Whiskey. Met ‘ey’ dus. Dat het iets bijzonders zou moeten zijn, daar hoeft niemand aan te twijfelen.

76 jaar oude whiskeymaker

Bob Dylan is met zijn 76 jaar al redelijk op leeftijd en heeft inmiddels de kunst van het genieten wel onder de knie. Als heer van stand hoort daar uiteraard iets bijzonders bij. De Nobelprijswinnaar zal vanaf volgende maand onder de naam ‘Heaven’s Door’ een interessante collectie whiskey op de markt brengen. Vreemd genoeg zal de whiskey dus niet zijn naam dragen, al vinden we aan de achterzijde wel zijn handtekening op het etiket. Bob Dylan zal uiteraard de whiskey niet zelf gaan stoken, dat laat hij over aan likeurproducent Marc Bushala. De edele drank zal gedistilleerd worden op een unieke locatie, namelijk in een voormalige kerk in Tennessee.

De bemoeienissen van Bob Dylan

Nu is het niet zo vreemd dat een beroemdheid zijn eigen drank-, parfum- of kledinglijn op de markt brengt. In veel gevallen blijft de betrokkenheid beperkt tot het ‘uitlenen’ van de naam. In het geval van Bob Dylan was dat iets anders, hij was nauw betrokken bij het hele project. Zo organiseerde hij de vergaderingen, gaf duidelijk aan hoe belangrijk de houttonen in ‘zijn’ whiskey zijn en onthield hij zich niet van het uiten van kritische noten in het hele proces.

Vanaf volgende maand kun je de gehele collectie Heaven’s Door bestellen. Volgens de oude Dylan, een meer dan uitstekende whiskey. We zullen hem maar op zijn woord geloven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De grote Bob Dylan komt met een eigen whiskey genaamd Heaven’s Door
Sluiten