Redactie
Redactie Auto's 15 feb 2016

BMW’s ultieme powersedan

We hoeven je niet uit te leggen dat BMW Motorsport met hun M-modellen verantwoordelijk is voor enkele van de fijnste dagelijkse rijmachines die jouw geld kan kopen. Maar de arme stakker die zich voortbeweegt in een 7-Serie had nooit de keuze uit een sportuitvoering. Nu wel. En hoe!

BMW M760Li xDrive

BMW pakt dan eindelijk uit met een M-model van de 7-Serie en doet het direct ook op de dikst mogelijke manier: op basis van het verlengde model én met vierwielaandrijvijng. De BMW M760Li xDrive is op alle fronten het absolute topmodel. Eindelijk dient BMW in de topklasse Audi (S8) en Mercedes-Benz (S-Klasse AMG) van sportieve repliek. En niet zo’n beetje ook.

De BMW M760Li xDrive wordt aangedreven door een 6.6 liter V12 met turbo, welke goed is voor een majestueus vermogen van 600 pk. Daar sta je dan met je sportwagen terwijl deze mastodont je te kakken zet bij de stoplichtsprint…. Sprinten van 0-100 km/u doet deze Siebner namelijk in een supercarwaardige 3,9 seconden.

BMW’s motorsportdivisie heeft rekening gehouden met het profiel van de 7-Serie-rijder. De auto is weliswaar op technisch gebied aangepakt (strakker, adaptief onderstel en directere stuurverhouding) en ook uiterlijk opgesierd (M-details op het exterieur en in het interieur); zonder meerprijs kan de uiterlijke opsmuk achterwege worden gelaten. ‘t Blijft ten slotte een gentleman.

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BMW’s ultieme powersedan
Sluiten