Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 27 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW showt de eerste foto’s van de elektrische Vision DC Roadster

Elektrisch rijden. Op het gebied van auto’s wordt het steeds populairder, maar op het gebied van motoren doen we het nog wat rustig aan. Voor vele motorliefhebbers is een brullende motor het magische aspect wat motorrijden juist zo leuk maakt. Maar als we eerlijk zijn en naar de toekomst kijken moet het zuiniger kunnen. BMW laat zien dat die zuinige toekomst helemaal niet vervelend hoeft te zijn. Dat bewijzen ze met de eerste foto’s van hun eerste elektrische motor (concept), de BMW Vision DC Roadster.

Het eerste tipje van de sluier

Dat BMW een ster is in het maken van brute motoren wisten we natuurlijk al lang. De Duitse motorfabrikant maakt als sinds jaar en dag toonaangevende motoren die ons ieder jaar blijven verbazen. Ook innovativiteit staat hoog in het vaandel, dat bewijzen ze maar weer eens met de aankondiging van de BMW Vision DC Roadster. De aller eerste elektrische motorfiets van BMW.

BMW Vision DC Roadster elektrische motor

BMW Vision DC Roadster

BMW heeft de eerste foto’s van het nieuwe elektrische concept vrijgegeven en toont de wereld de BMW Vision DC Roadster. In onze ogen een revolutionair motorconcept wat er onwijs stijlvol uitziet. Het resultaat is een onwijs strakke naked bike die qua design niet onder doet ten opzichte van een ‘normale’ motor. Geniet even mee met de geweldige eerste foto’s die BMW vrijgaf voor het grote publiek.

De Vision DC Roadster wordt aangedreven door een elektrisch dwarsgelegen boxer motorblok dat gekoeld wordt door een ventilator en zijn kracht uit een dwars geplaatste accu haalt. Verder heeft de Vision DC Roadster een onwijs strak design en is gemaakt van aluminium. De motor wordt aangedreven door een cardan systeem dat zijn futuristische looks helemaal af maken. Kortom een elektrische motor in een zeer stijlvol jasje.

Nog wel even geduld hebben

Aangezien het een conceptmodel is moeten we nog wel even wachten op de bijzondere bike. Waarschijnlijk zal hij in 2023 beschikbaar zijn. Meer informatie hebben nog niet over de elektrische BMW, maar mochten we dat hebben dan laten we jullie dat gelijk weten.

Toch meer een benzine aangedreven fan? Dan moet je deze gloednieuwe BMW S 1000 RR ook zeker even checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
BMW showt de eerste foto’s van de elektrische Vision DC Roadster
Sluiten