Deze flink verbouwde BMW R1200C is van ongekende schoonheid

BMW is geen onbekende in de wereld van het customizen. Met name de CB serie is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is. Er hoeft slechts weinig te worden aangepast om in ieder geval de indruk te wekken dat het een uniek exemplaar is. Uiteraard is dat niet altijd even uitdagend, het blijft indrukwekkend om vanuit een bestaand product een volledig nieuwe motor neer te zetten. Dat is dus ook de reden dat de BMW R1200C van ROA Motorcycles zo indrukwekkend is. Dit is customizen met een hoofdletter C.

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat dit model zo van de band is gerold. De basis van de BMW motor is dat het een tourmotor is. De Spanjaarden van ROA Motorcycles hebben echter een stukje vakmanschap afgeleverd om je vingers bij af te likken.

BMW R1200C motor

Customizen op bestelling

De volledige lijst met de doorgevoerde veranderingen is op zijn minst bijzonder te noemen. Zo werd het achterspatbord vervangen, kreeg hij een nieuwe op maat gemaakte zitting, een nieuwe uitlaat, een stuurbeugel met een digitaal display, een prachtige one-of-a-kind gewatteerde leren luchtinlaat, en nog veel meer. Het resultaat is niets minder dan indrukwekkend.

Het goede nieuws is dat je deze custom-made versie kunt bestellen. Dat is overigens niet goedkoop. De prijzen beginnen vanaf 5.340 dollar (ongeveer 4.500 euro). Daar komt uiteraard de prijs van de motor nog bij, tenzij je al de trotse bezitter bent van deze tweewieler.

Meer zien van deze bijzondere BMW motor

Meer foto’s zien? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Deze flink verbouwde BMW R1200C is van ongekende schoonheid
Sluiten