Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 30 jun 2019

Manners roadtrip: scheuren in de Bulgaarse bergen met de BMW M760li

En dan krijg je ineens een BMW M760li onder je kont geschoven voor een roadtrip van Thessaloniki (Griekenland) naar Sofia (Bulgarije). In de Bulgaarse bergen kregen wij de unieke kans om dit nieuwe beest van een BMW te testen. Maak kennis met de nieuwe parel van BMW.

De Bulgaarse Bergen trotseren in de nieuwe BMW M760li

Nadat wij in de nieuwe BMW X7 de Griekse en Bulgaarse wegen hadden bestegen werd het tijd om te wisselen en een andere rijervaring op te doen. Na 400 kilometers in de kolossale X7 wisselden we hem in voor een BMW M760li, de sportiefste 7 Serie van dit moment. Dit rode monster heeft een dikke V12 met 585 pk onder kap en is het ideale speelgoed voor een rit vol bochten en dwars door schitterend landschap.

Met de opkomende zon in de spiegels reden we het Bulgaarse skiparadijs genaamd ‘Bansko’ uit op zoek naar uitdagende bergwegen om de M760li eens even goed te testen. Omdat Bansko in het ‘Pirin’ gebergte ligt was het zoeken naar ferme bochten en steile wegen niet al te moeilijk. Dankzij de heerlijke wegen die wonderbaarlijk perfect waren en de strak blauwe lucht kon er niets meer stuk aan deze dag.

In de bergen was het heerlijk vertoeven met de brute M760li. Dankzij zijn perfecte wegligging en gezonde dosis sportiviteit was iedere bocht een genot en stoof hij elegant de berg op. Natuurlijk ook niet gek als er twaalfcilinder vrolijk zijn best doen om de ultieme prestaties te leveren.

Een beest in sportmodus

Na een kleine stop omdat er wat koeien over de weg dwaalde werd tijd voor het echte werk: scheuren in sportmodus. In sportmodus is de motor net wat agressiever en knalt hij gewoon nog net wat beter de bochten uit, ideaal voor de echte coureurs onder ons. Na een paar stops om van het prachtige uitzicht te genieten en dorpjes te tellen in het enorme dal kwamen we aan bij de volgende test.

Die stop lag bij een enorm meer, met bijbehorende stuwdam die ongeveer anderhalve kilometer lang was. Ideaal om even te testen of de BMW M760li wel echt binnen de 3.8 seconden naar de 100 km/h kan scheuren. Dat was uiteraard geen probleem voor deze indrukwekkende machine.

Kortom, een onwijs gave en stijlvolle bolide met prestaties waar je ‘u’ tegen zegt en die optimaal tot zijn recht komt in het prachtige Bulgaarse landschap. Geniet hier nog even mee van een aantal dikke foto’s van de puike bolide. Meer informatie over de nieuwe 7 Serie vind je hier.

Onze roadtrip in de gloednieuwe BMW X7 lees je hier.

Reageer op artikel:
Manners roadtrip: scheuren in de Bulgaarse bergen met de BMW M760li
Sluiten