Wheels

Tesla maak je borst nat: de ‘BMW i Vision Gran Coupé’ wordt een serieuze concurrent

Volledig elektrisch en toch een volbloed BMW

Early-adapter Tesla heeft, als het om elektrische auto’s gaat, een flinke voorsprong gepakt op de rest van de auto-industrie. De bolides van Elon Musk zijn vooralsnog de meest interessante keuze als je afscheid wil nemen van een ouderwetse verbrandingsmotor, maar voor hoe lang nog? BMW onthulde op de IAA in Frankfurt namelijk hun eerste volwaardige elektrische sedan.

Met de i3 en i8 maakte BMW al eerder een uitstapje in de wondere wereld van de elektrische aandrijving. De i3 is helaas verre van een volwaardige BMW en hoe mooi de i8 ook is, het is en blijft een hybride.

Statisch geladen krachtpatser

De BMW i Vision Dynamics is wel een volwaardige BMW coupé die volledig elektrisch is. Het gaat nog om een concept, maar de eerste beelden zijn veelbelovend. De i Vision heeft de kenmerkende lange wielbasis en lijnen die we kennen van de hedendaagse bolides van BMW. Het grote verschil is dat alles er net even wat meer futuristisch uitziet.

Natuurlijk gaat het hier nog om een concept en vaak zien we dat het uiteindelijke product minder extreem is. Wat we wel zeker weten is dat deze elektrische BMW zich kan meten met zijn brandstof slurpende broertjes. Zo is hij binnen vier seconden op de 100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 200 km/u. Dit is ook vergelijkbaar met de meeste modellen van Tesla.

Ook niet geheel onbelangrijk is de actieradius. Hoe groot de batterij van de BMW i Vision precies gaat zijn is nog onbekend, maar de Duitse autobouwer beweert dat je op een volle batterij zo’n zeshonderd kilometer kunt rondrijden. Ruim voldoende voor woon-werkverkeer en een weekendje weg.

13-09-2017 - Thomas Aalderink