Redactie
Redactie Cars 8 aug 2016

BMW herstelt Elvis Presley’s legendarische 507 in volle glorie

Deze spectaculaire BMW 507, gereden door Elvis Presley himself, is door experts van BMW in ere hersteld en teruggebracht naar z’n originele staat.

De auto was vijftig jaar lang vermist, maar dook twee jaar geleden plotseling weer op. De BMW Group Classic toont de auto op 21 augustus voor de eerste keer weer aan het publiek tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië. De 507 is daar te zien in de exacte vorm zoals hij werd geleverd aan Presley tijdens zijn dienstplicht in Duitsland.

Opknapbeurt

Ondanks de aanwezigheid van het originele chassis, had de tweezitter flink wat aandacht nodig. De motor en transmissie ontbraken volledig, de achteras was vervangen door een onderdeel van een onbekende bron, roest had flink toegeslagen, de stoelen waren doorgezakt en er was geen instrumentenpaneel aanwezig in het dashboard.

Onder de noemer Return to Sender werd de 507 teruggestuurd naar de BMW in München, alwaar de auto door BMW-experts van top tot teen onder handen werd genomen.

Droomauto

De 507 is één van de meest exclusieve modellen uit de geschiedenis van BMW. Er zijn tussen 1955 en 1959 slechts 254 exemplaren van de auto gebouwd. Direct na de lancering op de Autosalon van Frankfurt in 1955 werd de 507 door autojournalisten en critici bestempeld als een droomauto.

Over deze specifieke variant is maar weinig bekend. Zo bestaan er serieuze twijfels over de vraag of The King de auto ooit naar Amerika heeft getransporteerd nadat hij zijn dienstplicht in Duitsland had afgerond. Ook weet niemand waar de auto de afgelopen vijftig jaar heeft doorgebracht. Alleen het chassisnummer (70079) bewijst dat de auto ooit van Presley is geweest. Hoe de 507 uiteindelijk toch bij BMW terecht is gekomen, is onbekend.

Nadat de 507 samen met losse onderdelen in München werd afgeleverd, is de auto eerst tentoongesteld aan liefhebbers onder de noemer Elvis’ BMW 507 – lost and found. Daarna werd-ie volledig gestript (wat een week duurde!) en ontdaan van verf. Een groot deel van de onderdelen is vervolgens met moderne technieken opnieuw geproduceerd naar de standaard van de jaren 50. De motor is exact nagebouwd op basis van losse onderdelen. Impressive!

Reageer op artikel:
BMW herstelt Elvis Presley’s legendarische 507 in volle glorie
Sluiten