Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 19 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW neemt elektrisch rijden serieus en komt met de 530 pk krachtige i4

Met de i3 heeft BMW al een aantal jaar een volledig elektrische auto in de catalogus staan. Helaas kunnen we die niet serieus nemen. Het doosje op batterijen is niet de elektrische auto waar BMW-rijders op zitten te wachten. Gelukkig gaat daar verandering in komen, want de autobouwer uit Beieren heeft bekend gemaakt dat ze in 2021 met een serieuze elektrische auto gaan komen: de i4.

Hoewel de foto’s in het persbericht niet heel duidelijk zijn, zien we overduidelijk dat de i4 een sedan gaat worden zoals we die kennen van BMW. Het lijkt erop dat BMW de 4 Serie heeft gepakt en vanbuiten iets heeft aangepast. De veranderingen onder de motorkap zijn in ieder geval een stuk groter. Geen verbrandingsmotor meer, maar een stapel batterijen en een elektromotor.

Vergelijkbaar met een V8

Een behoorlijk pittige elektromotor welteverstaan. Volgens het Duits merk gaat de motor namelijk 530 pk leveren en gaat hij qua prestaties gelijk zijn aan vergelijkbare modellen (3 Serie en 4 Serie) met een V8 motor. De verwachte 0-100 tijd gaat waarschijnlijk uitkomen op zo’n vier seconden en de topsnelheid moet boven de 200 km/u gaan liggen.

Elektrische BMW i4
De volledig elektrische i4. (Bron: BMW)

Die power gaat de motor halen uit een 80kWh-accu. Volgens BMW kun je daar, als deze vol is, 600 kilometer op rijden. Is je bestemming verder weg? Geen probleem, want BMW belooft snelle laadtijden. Met een maximaal laadvermogen van 150 kW zit je binnen 35 minuten op 80 procent. Even snel bijtanken kan ook. 100 kilometer bijladen zou namelijk slechts zes minuten moeten gaan kosten.

De toekomstplannen van BMW

Rijden in deze volledig elektrische sedan van BMW gaat nog even duren. De i4 gaat naar verwachting in 2021 in productie. Ergens in dat jaar moeten de eerste auto’s dus uit de fabriek in München gaan rollen. Hiermee zet BMW de volgende stap in hun grootse plannen met betrekking tot elektrisch rijden. De fabrikant wil namelijk tegen 2023 minimaal 25 modellen leveren met een elektromotor.

Niet alleen BMW gaat elektrisch rijden nu echt serieus nemen, ook Ford maakt de stap. Het Amerikaanse merk maakte gisteren bekend dat ze met een elektrische Mustang gaan komen. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BMW

Reageer op artikel:
BMW neemt elektrisch rijden serieus en komt met de 530 pk krachtige i4
Sluiten