Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 10 jun 2019

BMW komt met de E-scooter, een betaalbare elektrische step

Bij een BMW denk je aan strak ontworpen auto’s, hoge snelheden en wellicht ook aan de geur van verbrand rubber. BMW beperkt zich echter niet tot voertuigen op vier wielen, het Duitse automerk komt nu namelijk met een elektrische step: de BMW E-scooter. Betaalbaar en strak ontworpen. Weer eens wat anders dan een elektrische fiets.

De ontwikkeling van een elektrische step door BMW is misschien niet echt een voor de hand liggende keuze, toch zit er een duidelijke logica achter. Het automerk speelt namelijk handig in op de groeiende behoefte op het gebied van ’personal urban electric mobility’.

BMW ontwikkelt elektrische step met Micro

BMW is voor de ontwikkeling van de elektrische step een samenwerking aangegaan met Micro, de uitvinding van de Micro Scooter. De ervaring van laatstgenoemde komt BMW goed van pas. De elektrische step die BMW nu heeft gelanceerd, is voorzien van een 150 Watt motor die netje in het achterwiel in verwerkt. Het accupakket zit in het frame en zorgt voor een actieradius van zo’n 12 kilometer. Verwacht geen topsnelheden zoals je van het Duitse automerk gewend bent, maar een aangename snelheid van 20 kilometer per uur.

Het eerste model is de BMW E-Scooter en heeft een aangenaam prijskaartje van 799 euro. Voor dat bedrag krijg je een degelijk uitziende elektrische step van amper 9 kilo. De step heeft twee afzonderlijk functionerende remsystemen en is voorzien van verlichting aan de voor- en achterzijde. In slechts twee uur tijd is de accu volledig opgeladen en kun je weer vooruit.

bmw, e-scooter, elektrische step

Variant zonder motor

Mocht je nu echt helemaal niks zien in de elektrische uitvoering, dan is er nog de mogelijkheid om een normale variant aan te schaffen. Zo brengt BMW ook een gewone step uit met een prijskaartje van zo’n 200 euro. Voor de allerkleinsten is er een aangepaste versie die slechts 120 euro gaat kosten. De gewone uitvoering is inklapbaar, waardoor je slechts een beperkte ruimte nodig hebt om de step op te bergen. De uitvoering voor kinderen beschikt tevens over zijwieltjes zodat ze naar hartenlust kunnen oefenen en zich kunnen voorbereiden op het echte werk. Deze kinderversie is geschikt voor kids vanaf drie jaar tot en met twaalf jaar.

De BMW E-scooter is verkrijgbaar bij geselecteerde dealers en is vanaf september 2019 verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BMW komt met de E-scooter, een betaalbare elektrische step
Sluiten