Redactie
Redactie Cars 12 juli 2018

Deze prachtige BMW 5 Serie occasion is een snelheidsduivel voor de familieman

Elke week struinen we het web af naar de meest aantrekkelijke occasions. De absolute bloedtoppers vind je in onze rubriek Manners Occasions, maar zo nu en dan pikken we een tweedehands auto uit die we net iets meer aandacht geven. Zo geldt ook voor deze BMW 5 Serie Touring 523I EXECUTIVE die we vonden bij de deautomobielfabriek.nl

[Exterieur fotografie: Martyn de Jong / @martyndejong]

Om exact te weten wat we aanraden, hebben we een testritje gemaakt en ‘m op de gevoelige plaat vastgelegd. Ons oordeel is vleiend: rijden is deze 5 Serie voelt als pure luxe. Snel waar nodig, ruim en altijd uit om z’n eigenaar zo aangenaam mogelijk te verplaatsen. En dat is exact wat de definitie van ‘luxe’ voor ons inhoudt: een product of dienst dat met aandacht is ontwikkeld, onderscheidt van de rest en voor uitdaging of comfort zorgt.

De deal

Nu weten we natuurlijk dat het Duitse automerk geroemd wordt om de productie van luxe bolides. Zelden vallen ze écht op, maar degelijk zijn ze altijd. Deze 5 Serie Touring 523I EXECUTIVE is daar geen uitzondering op en verschijnt ook nog eens als een zeer goede deal op de bühne. Het beestje komt uit 2010, heeft 135.000 kilometer asfalt gezien en gaat voor 24.950 euro over de toonbank. Dat is minder dan een derde van de nieuwprijs. Je rijdt weg met een volle tank, een verse APK + onderhoudsbeurt, gepolijste buitenkant, gereinigde binnenkant en een auto die in topconditie verkeert (hij wordt op 150 punten gecontroleerd).

BMW 5 Serie Touring 523I EXECUTIVE

De specs van deze BMW 5 Serie occasion

De prijs is nog beter verklaarbaar als je kijkt naar de specificaties en de zorg die die deze auto ondergaat.  Een sprintje tot 100 kilometer per uur doe je in acht seconden, dankzij de 204 pk en 6 cilinders onder de motorkap. Een beste prestatie, gezien het ruime formaat (L: 491 cm, B:186 cm, H146 cm) en gewicht (1705 kilogram). Dankzij deze specs is dagje uit (over de linkerbaan) met de volledige familie geen probleem. Stabiel rijden is de kern van deze wagen, maar als vrouwlief een keer thuisblijft kun je ‘m in sportmodus stevig doortrappen.

De ervaring

De acht seconden haalt ‘ie in sportmodus daadwerkelijk, hebben we mogen ervaren. En hoewel we op een smal landweggetje reden, met bomen aan weerszijde, voelde het geen enkel moment onveilig of instabiel. Bochten kun je scherp insturen, terwijl de ingebouwde navigatie tijdig laat weten welke richting je op moet. Deze BMW 5-serie is wat ons betreft een zeer degelijke auto voor de familieman/zakelijke rijder die zijn wilde haren nog niet helemaal is verloren. Meer info, vind je hier. Niet helemaal jouw ding? Bekijk ook deze Audi RS4 Avant 2.9 TFSI Quattro of een van de andere uitgelichte occasions in het stationwagen-segment.

Reageer op artikel:
Deze prachtige BMW 5 Serie occasion is een snelheidsduivel voor de familieman
Sluiten