Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 20 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

BMW 3 Serie van de troon gestoten: dit is nu de populairste occasion

Al elf jaar lang is de BMW 3 series de meest gezochte occasion van Europa. Geheel terecht want de 3 Serie beschikt over alles wat je nodig hebt. Het populairste model van BMW is sportief, praktisch, stijlvol en snel. Toch is de BMW van de troon gestoten. Er is namelijk een andere Duitse auto waar vaker naar gezocht wordt.

BMW moet het afleggen tegen Volkswagen. De Volkswagen Golf is namelijk de meest gezochte occasion van Europa. Jaarlijks brengt Autoscout24 een Europa Rapport uit waarin de vraag naar meer dan twee miljoen occasions is onderzocht. Het resultaat was dat ongeveer 4 procent van alle zoekopdrachten gericht was op de Volkswagen Golf. BMW moet het met de 3 Serie met 3,5 procent doen en die wordt gevolgd door de C-Klasse van Mercedes met 2,8 procent. We zien Mercedes twee keer in de top vijf staan. Onder de Audi A4 die met 2,3% op plek vier staat vinden we de Mercedes E-Klasse.

Volkswagen Golf
De nieuwe kampioen (Afbeelding: media.vw.com)

Top 5 occasions Nederland

Het Europa Rapport van Autoscout24 heeft het zoekgedrag van zeven landen vergeleken. Dit waren Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk en natuurlijk Nederland. Uit dit rapport blijkt dat Mercedes met 13,5 procent het populairste merk is. De hele top drie is Duits want na Mercedes volgen landgenoten Volkswagen en Audi. Naast het populairste merk is er gekeken naar de populairste automodellen per land. Welke specifieke modellen het populairst zijn in Nederland, vind je hieronder in de top 5.

– Volkswagen Golf (4,4%)
– BMW 3 Serie (3,4%)
– Volkswagen Polo (2,4%)
– Mercedes-Benz C-Klasse (1,9%)
– BMW 5 Serie (1,8%)

Hogere prijs houdt kopers niet tegen

Opvallend om te zien dan de Mercedes E en C-Klasse in Europa zo populair zijn. Deze zijn namelijk in prijs flink gestegen in vergelijking met 2018. De E-klasse is ruim 4,8 procent duurder geworden en de gemiddelde prijs komt dan uit op 27.805 euro. De C-Klasse is ook flink duurder geworden en met een stijging van 3,8% komt de gemiddelde prijs uit op 25.138 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
BMW 3 Serie van de troon gestoten: dit is nu de populairste occasion
Sluiten