Pim Jansen
Pim Jansen Life 04/12/2018

Foutje! Samsung blundert en promoot per ongeluk de iPhone van Apple

Van een techgigant als Samsung, mag je verwachten dat ze aandacht besteden aan hun marketingtechnieken. In de regel zou deze dus ook foutloos moeten zijn, eventueel met een komisch bedoelde hint. Zo had Samsung bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van het vermeende verbod van Facebook op het gebruik van iPhones door het personeel. Dat deed men niet, wat men wel deed was iets dat resulteerde in massale verontwaardiging. De Nigeriaanse afdeling van Samsung plaatste doodleuk een tweet. Niks bijzonders, ware het niet dat men dat deed vanaf een iPhone. Inderdaad, erg opvallend en weinig professioneel.

Via Twitter for iPhone

Je volgers overtuigen van de werkelijk sublieme kwaliteiten van het Super AMOLED display van de Note 9 is niks bijzonders. Het Nigeriaanse Twitter-account van Samsung maakt dan ook graag reclame voor haar producten. En een tweet is zo opgesteld. Even een filmpje toevoegen en de wereld zal weten hoe gaaf je toestel is en hoe geweldig de ervaring is dankzij het revolutionaire scherm. Tot zover niks bijzonders. Wat echter nu opeens wel opviel, was dat de Samsung tweet was verstuurd vanaf een iPhone. Onderaan de tweet pronkte namelijk de bekende mededeling ‘via Twitter for iPhone’.

Tweet is verwijderd, net als het account

Ene Marques Brownlee bracht Samsung Nigeria ervan op de hoogte en de gevolgen waren meteen zichtbaar. De tweet werd verwijderd, net als het gehele account. Dat kan natuurlijk helpen, maar in het geval van populaire Twitter-accounts is het weinig zinvol, een tweet is immers snel als screenshot vastgelegd. En dus kon de hele wereld alsnog genieten van de blunder.

Samsung in de herhaling

Opvallend is het feit dat het niet de eerste keer is dat Samsung de mist in gaat. Eerder gebeurde hetzelfde, dit keer vanaf het Saudi-Arabische twitter account van de techgigant. Je zou haast denken dat het een vooropgezet plan is, want ook hier ging het om het ophemelen van de kwaliteiten van het Super AMOLED display van de Note 9. We zitten alvast te wachten op de volgende misstap.

Want

Reageer op artikel:
Foutje! Samsung blundert en promoot per ongeluk de iPhone van Apple
Sluiten