Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Brute Bloodshot trailer toont Vin Diesel als moordlustige supersoldaat

Na Guardians of the Galaxy mag Vin Diesel nog een superheld op het witte doek vertolken. Niet in het Marvel Cinematic Universe, maar uit de comics van Valliant. Dankzij een tweede trailer kunnen we uitgebreid kennis maken met de keiharde actie van Bloodshot.

Vin Diesel als Bloodshot

Bloodshot gaat over Ray Garrison, een marinier die met behulp van nanotechnologie weer tot leven wordt gewekt. De controversiële operatie wordt uitgevoerd door een techbedrijf dat niet zo moeilijk doet over ethische grenzen, met alle gevolgen van dien.

Na de operatie is Garrison, gespeeld door Vin Diesel, niet alleen zeer sterk, maar kan hij ook snel genezen. Dat klinkt als een gunstig resultaat, maar al snel treedt een grote bijwerking op: Garrison is continu ontzettend agressief.

Hij weet direct dat hij maar een missie heeft: de moordenaars terugpakken die zijn familie hebben vermoord. Lekker cliché, ware het niet dat Bloodshot er een twist op loslaat: zijn doelwitten zijn eigenlijk politieke targets die tijdens zijn operatie in zijn hoofd zijn geprogrammeerd.

Cliché doch gruwelijke achtbaanrit?

Het resultaat? De eerste twee trailers beloven een gruwelijke achtbaanrit vol strak in beeld gebracht geweld. Tof, maar het gevoel bekruipt ons ook dat we hier naar een film van een decennium terug kijken. De eerste X-Men films zeg maar. Niks mis mee, maar anno 2020 is er meer nodig om je te meten met de Marvel films van dit moment.

Maar ach, voor een schitterend gefilmde achtbaanrit met Vin Diesel zijn we zeker te porren. Wat dat betreft lijkt Bloodshot zich een beetje in het rijtje van zijn vorige projecten te scharen: Fast and Furious en xXx. Geen Oscar-materiaal, verre van zelfs, maar wel bijzonder vermakelijk.

Maar goed, we hebben het nog steeds over een trailer, dus wellicht weet Bloodshot alsnog te verbazen. De film komt op 21 februari naar de bioscopen.

Deadpool en Blur Studios

Leuk detail: Bloodshot is het regiedebuut van Dave Wilson, een veteraan van Blur Studios. Dat is een animatiestudio verantwoordelijk voor cinematic trailers en cutscenes voor games als Star Wars: The Old Republic, Batman: Arkham Origins en de remaster van Halo 2.

Zijn collega bij Blur Studios was Tim Miller, die zijn regiedebuut maakte met Deadpool. Op dit moment is Tim Miller bezig met de aankomende Sonic the Hedgehog film, samen met een andere Blur veteraan: de animatie-koning Jeff Fowler.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Brute Bloodshot trailer toont Vin Diesel als moordlustige supersoldaat
Sluiten