Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bloodride: Netflix vertelt horrorverhalen in gloednieuwe serie

Black Mirror is een anthologie: de serie heeft een overkoepelend thema, maar elke aflevering vertelt zijn eigen verhaal. Vanaf 13 maart gaat Netflix dat ook doen in het horror-genre met Bloodride.

Bloodride is een ambitieuze horroserie uit Noorwegen van niemand minder dan Kjetil Indregard. Dat is de scenarioschrijver van de Noorse hitserie Maniac, waarvan in 2018 de remake met Emma Stone en Jonah Hill op Netflix verscheen. Ondertussen is ook het origineel daar te vinden.

Bloodride

Fans van die serie weten dus hoe inventief de verhalen van Indregard kunnen zijn. Hij krijgt met Bloodride alle ruimte om dat talent in te zetten. Hij werkte voor de Netflix serie samen met tle Knudsen (ZombieLars) en Geir Henning Hopland (Lilyhammer). Aan Noors talent geen gebrek dus!

Bloodride, Blodtur in het Noors, is een horrorserie waarbij ook de humor niet wordt geschuwd.

Bloodride Netflix
Bron: Netflix

Buschauffeur als rode draad

De horrorshow bestaat uit zes afleveringen, waarbij elke aflevering zich in een andere bizarre omgeving afspeelt. Werelden die op de onze lijken, maar dan met een mysterieuze twist. Het enige wat de afleveringen gemeen hebben is de buschauffeur. Elke aflevering brengt hij zijn passagiers naar een andere angstaanjagende bestemming.

Daar beleven ze vervolgens een avontuur dat fans van het horror-genre hopelijk zal bekoren. Na het teleurstellende Locke and Key, van de zoon van Stephen King, kan de sreamingdienst wel weer een horrortopper gebruiken.

Trailer en meer Netflix

Check hieronder de eerste trailer voor Bloodride. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten: vanaf 13 maart, vrijdag de 13e, staan alle zes de afleveringen op Netflix. Check in de tussentijd ook Ragnarok, een andere ambitieuze serie uit Noorwegen.

De streamingdienst is sinds geluiden rondom een Europees quota steeds meer gaan investeren in lokale content. Waarom het aantal Nederlandse Netflix Originals beperkt blijft en wat de plannen voor Nederland zijn, ontdek je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bloodride: Netflix vertelt horrorverhalen in gloednieuwe serie
Sluiten