Blood Origin: Netflix trapt nieuwe The Witcher-serie af

Het schrijversteam achter The Witcher is officieel begonnen met de productie van Blood Origin, een ambitieuze prequel die naar Netflix komt.

Netflix is al jaren aan het jagen op zijn eigen Game of Thrones. Telkens wisten de resulterende Originals echter niet het niveau van de HBO-serie te bereiken.

Althans, tot The Witcher uit kwam. De op de gelijknamige boekenreeks gebaseerde serie was meteen een megahit. Dat had de productie mede te danken aan de uiterst populaire games die zich in dezelfde wereld afspelen.

Netflix scoort met The Witcher

De streamingdienst had dus eindelijk beet, en dat zullen de fans weten ook.

Nu HBO, Disney en andere concurrenten met hun eigen streamingdiensten keihard op franchises inzet, gaat Netflix van The Witcher ook zijn grote melkkoe maken. Iets waar wij geheel voor zijn, mits de kwaliteit van het eerste seizoen in stand kan worden gehouden.

Blood Origin

Naast een tweede seizoen van die serie kunnen fans ook rekenen op een animatiefilm en een prequel, genaamd Blood Origin.

Blood Origin speelt zich maar liefst 1200 jaar voor de gebeurtenissen uit de reguliere serie af. Kijkers worden meegenomen naar een Elvenwereld. Zonder Geralt dus, maar toch wordt Blood Origin de moeite waard om te checken: de serie laat namelijk zien hoe de allereerste Witcher ontstond.

Jason Momoa

Naar verluidt heeft Game of Thrones-ster Jason Momoa zelfs een rol. Een enthousiaste fan zorgde zelfs al voor zeer realistisch ogende fan-art waarin hij naast Henry Cavill staat. Tof, maar dat gaat dus in Blood Origins hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren.

Team is begonnen

Wat er ΓΌberhaupt gaat gebeuren, wordt vanaf nu bepaald. Op Twitter laat Declan Barra namelijk weten dat men is begonnen met het schrijven van The Witcher: Blood Origin. De productie is dus afgetrapt.

“De eerste dag! Ik ben meer dan Β blij om met zulke getalenteerde schrijvers te werken. Ik moet mezelf even knijpen!” Aldus de musicus en schrijver. Hij werkte ook al mee aan reguliere The Witcher-serie op Netflix.

Verrassing

Ook Andrzej Sapkowski, de schrijver van de boeken waarmee het allemaal begon, zelf is enthousiast:’Het is opwindend dat de wereld van Witcher – zoals gepland vanaf het begin – zich uitbreidt. Ik hoop dat het meer fans naar de wereld van mijn boeken zal brengen. β€˜

En nu? Nu is het vooral een kwestie van afwachten. Netflix heeft namelijk nog geen releasedatum voor de serie bekendgemaakt. Wel heeft de streamingdienst voor fans van The Witcher een andere verrassing klaarstaan.

Reageer op artikel:
Blood Origin: Netflix trapt nieuwe The Witcher-serie af
Sluiten