Blood of Zeus: Netflix onthult trailer voor epische serie

Netflix heeft een brute trailer en releasedatum onthult voor Blood of Zeus, een epische serie waarin de Griekse mythologie een hoofdrol speelt.

Waar anime meestal gedefinieerd wordt als Japanse animatie, pakt Netflix het anders aan. De streamingdienst zet de term breder dan dat in, door ook Amerikaanse producties zoals Castlevania onder die noemer te scharen.

Netflix en anime

Animatie voor volwassen, met vormgeving die in schril contrast staat tot de vaak kinderlijke cartoony vormgeving van Amerikaanse cartoons. Ja, Rick & Morty wordt ook gemaakt voor een volwassen publiek, maar hanteert nog steeds een typische cartoony tekenstijl.

In die zin past Castlevania ook veel beter bij wat je van anime verwacht, dan van Amerikaanse animatie. De op de gelijknamige populaire gamefranchise gebaseerde animatieserie was en is nog steeds een groot succes. Voor fans van die Netflix Original heeft de streamingdienst goed nieuws: maak kennis met Blood of Zeus.

Blood of Zeus: Griekse mythologie

Dat is een gloednieuwe animatieserie die al op 27 oktober naar Netflix komt. Vanuit het niks, zou je bijna zeggen, maar dat komt doordat het project eerder bekend stond als Gods & Heroes, en later Gods & Monsters. De studio achter Castlevania is verantwoordelijk voor de animatie: Powerhouse Animation Studios.

In Blood of Zeus heeft het Griekse pantheon de Titanen teruggedrongen en tijd gehad om hun wonden te likken. Maar een nieuwe dreiging staat voor de deur. Een jongeman realiseert zich dat hij eigenlijk de geheime zoon van Zeus is en in staat is om zijn kracht te gebruiken om het pantheon te helpen in hun oorlog tegen de demonen die uit de Titan zijn geboren.

Trailer belooft veel

Precies: die synopsis is zo vaag als het maar kan, maar fans van Griekse mythologie hebben een potentieel pareltje om naar uit te kijken. Een eerste trailer onthult designs die niet alleen sterk doen denken aan Castlevania, maar ook aan de anime JoJo’s Bizarre Adventure. De hele setting en de sterk gestileerde personages hebben tevens veel weg van Hades, een fantastische nieuwe game die net uit is.

De eerste beelden beloven veel actie, intrige en een diepe duik in de Griekse mythologie. Wat wil je nog meer? Hopelijk weet Blood of Zeus zich ook wat animation chops betreft te meten met de Japanse industrie waar Netflix zich duidelijk door laat inspireren, in tegenstelling tot de vaak ietwat stijve Amerikaanse animatie die we kennen van een Rick & Morty.

Daar is op zich niks mis mee, maar een serieuze actieserie als Blood of Zeus zou daardoor beperkt worden. Maar goed, met Castlevania heeft Powerhouse Animation Studios bewezen dat ze wel raad weten met een spectaculair verhaal.

Blood of Zeus Netflix serie anime trailer
Poster (Bron: Netflix)
Reageer op artikel:
Blood of Zeus: Netflix onthult trailer voor epische serie
Sluiten