Deze bloedmooie Audi RS4 Avant is de droom van iedere familieman en staat te koop

Er komt een moment in je leven dat je bij het kopen van een auto niet alleen meer kijkt naar wat leuk is. Vroeg of laat gaat ook meespelen of een auto een beetje praktisch is. Gelukkig betekent dat niet dat je afscheid hoeft te nemen van alles wat autorijden zo leuk maakt. Vooral bij Audi begrijpen ze dat als geen ander en hebben ze het combineren van rijplezier en praktisch nut tot kunst verheven.

Zo vonden we deze opvallende en toch stijlvolle Audi RS4 Avant. De prachtige lijnen zijn zoals je die kent, maar dan wel in een bijzonder kleurtje, namelijk nardogrijs. Gooi daar een setje bijzonder fraaie velgen onder en je hebt een auto waar mensen naar omkijken zonder schreeuwerig te zijn. Precies zoals een moderne gent dat graag ziet.

Stijlvol en ongekend sportief

Waar een moderne man misschien nog wel meer van geniet is het gevoel dat je krijgt wanneer je plaatsneemt achter het stuur. Zoals je gewend bent van een Audi RS is alles aan deze stationwagen gericht op sportiviteit. Zo schakel je razendsnel dankzij de F1 schakelflippers achter het stuurwiel, bedwing je iedere bocht met grote precies door middel van het sportstuurwiel plus en gooi je het gas vol open met de aluminium sportpedalen.

Audi RS4 Avant 2.9 TFSI Quattro te koop

Om het sportieve gevoel nog meer te versterken geniet je van elektrisch verstelbare supersportstoelen met ingebouwde massage functie. De bekleding hiervan is gemaakt van zwart Fijnnappa leder en heeft een honingraat design die is afgewerkt met rode stiksels. Die kleurstelling van zwart met rode accenten keert terug in de rest van het interieur zoals het bedieningspaneel, de gordels, voetmatten en zelfs in de hemelbekleding.

Lees ook: deze hele dikke Audi RS6 staat nu te koop

Gemaakt voor de autobahn

Je wordt dus omgeven door stijlvolle luxe, maar ook op het gebied van prestaties zit je met de deze stationwagen helemaal goed. Onder de motorkap ligt een 2.9 liter V6 die 450 pk levert. Heel zuinig is hij niet, maar wel bloedsnel. Zo zit je in iets meer dan vier seconden op de 100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 250 km/u. Hij is dan misschien niet zo snel als de hele dikke RS6, maar het is nog steeds ruim voldoende om de linkerbaan te domineren.

Audi RS4 Avant 2.9 TFSI Quattro te koop

Tel daarbovenop alle hulpmiddelen en andere extra’s zoals adaptive cruise control, lane assist, verkeerstekenherkenning, keyless entry, sportuitlaat, diverse vormen van parkeerhulp en je hebt een stationwagen waar menig man van droomt. Een betere combinatie van optimaal rijgenot, luxe, ruimte en stijl is moeilijk te vinden en het zal je dan ook vast niet verbazen dat aan al dat moois een stevig prijskaartje hangt.

Manners occasions #20: betaalbare tweedehands stationwagens van Audi

Prijzig Audi RS4

129.950 euro. Dat is het bedrag dat je moet aftikken voor deze Audi RS4 Avant 2.9 TFSI Quattro. Mocht je diepe zakken hebben, of gewoon meer foto’s van deze brute stationwagen willen zien, bezoek dan de website van VD Akker. Zij hebben deze Audi RS4 in de verkoop staan en dat is niet de enige fraaie bolide die in hun showroom staat. Als je een liefhebber bent van luxe en sportieve auto’s moet je zeker even hun gehele aanbod bekijken.

Fotografie: VD Akker

VD Akker

Reageer op artikel:
Deze bloedmooie Audi RS4 Avant is de droom van iedere familieman en staat te koop
Sluiten