UFC vechter richt gigantisch bloedbad aan met snoeiharde elleboogstoot

Dat het er bloederig aan toe kan gaan in een MMA wedstrijd is geen nieuws meer, maar soms gaat het er wel heel heftig aan toe. Zo ook afgelopen weekend in de knokpartij tussen Gunnar Nelson en Alex Oliveira tijdens UFC 231. De IJslander en de Braziliaan maakten er een mooi show van die in de tweede ronde eindigde in een waar bloedbad. Het gevecht heeft dan ook de titel “meest bloederige gevecht van 2018” gekregen. Na het zien van de beelden begrijp je waarom.

In de tweede ronde eindigde beiden heren op de grond en daarin wist Gunnar Nelson de beste positie in te nemen. De sloper uit IJsland had volledige controle en maakte zijn dominantie duidelijk met een snoeiharde elleboogstoot. Nelson legde het hardste deel van zijn arm vol op het voorhoofd van Alex Oliveira. De schade werd meteen duidelijk, want hij bloed van de Braziliaan stroomde werkelijk uit de wond.

Gunnar Nelson vs Alex Oliveira – Bloodiest UFC Finish of 2018

Gunnar Nelson vs Alex Oliveira, finished in a bloodbath due to a brutal elbow from Nelson! Please Subscribe for more! It is appreciated massively!

Die klap kwam Oliveira niet meer te boven. Knock out ging hij niet, maar door de elleboogstoot kon Gunnar Nelson wel de partij definitief naar zich toe trekken. Hij nam zijn bebloede tegenstander in de wurggreep en liet niet meer los. De enige keuze die Alex Oliveira nog had was aftikken en dat deed hij dus ook.

Bloederige elleboogstoot

Terwijl de winnaar in dit welterweight gevecht zijn overwinning vierde, ging de verliezer direct naar het ziekenhuis. Daar waren er behoorlijk wat hechtingen nodig om het gat in zijn voorhoofd weer te dichten. Door de winstpartij komt Gunnar Nelson op 17 overwinningen en drie nederlagen. Dat betekent dat hij verder omhoog kan kijken en weer een stapje dichterbij de top 10 van de welterweight divisie komt.

Matt on Twitter

As many @ufc fights as I’ve watched, never seen that much blood from one elbow #UFC231

Nog meer keiharde knock outs

Deze elleboogstoot bracht behoorlijk wat schade aan, maar het kan nog veel harder. We zagen dit jaar namelijk twee keer een snoeiharde knock out waarbij de elleboog als wapen gebruikt werd. De eerste was deze spinning elbow en de tweede was een elleboogstoot die we moeilijk kunnen omschrijven. Klik hier voor de bizarre beelden.

MMA Mania

Reageer op artikel:
UFC vechter richt gigantisch bloedbad aan met snoeiharde elleboogstoot
Sluiten