Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Eten & Drinken 3 mei 2018

5 blended whisky’s die niet onderdoen voor een goede single malt

Over blended whisky wordt nog wel eens denigrerend gedaan. Volledig onterecht in onze ogen. Blended whisky’s doen namelijk maar weinig onder voor de meeste single malts en zijn vaak complexer dan je zou denken. Daarom gingen wij op zoek naar vijf blended whisky’s die een plek verdienen in je collectie.

1. Compass Box Great King Street – €26,50

Door verschillende single malt en single grain whisky’s te combineren is de Compass Box Great King Street een zeer fruitige whisky, maar wel één die perfect in balans is. Hij drinkt makkelijk weg en heeft een geur die doet denken aan gebakken appel, vanille en verschillende kruiden. De tonen van geroosterd eikenhout geeft deze smaakvolle whisky extra body.

blended whisky single malt whisky

2. Sheep Dip – €25,95

Als je het doet, moet je het ook goed doen. Dat is wat de makers van Sheep Dip gedacht moeten hebben, want ze hebben een blend gemaakt van zestien verschillende whisky’s. Het resultaat is een blended whisky met een warme licht rokerige smaak en tonen van honing, toffee en fruit. Bij de afdronk proef je vooral het kruidige karakter van de Sheep Dip.

blended whisky single malt whisky

3. Rock Oyster – €37,50

Blended whisky’s staan vaak bekend om hun zachte en milde karakter. Rock Oyster is daarop enigszins een uitzondering. Alle whisky’s in deze blend zijn afkomstig van verschillende Schotse eilanden en dat is te merken. Je proeft de onmiskenbare smaak van turf met daarbij zwarte peper. Dominante smaken die in balans worden gebracht door een hint van vanille.

blended whisky single malt whisky

4. Haig Dimple 15 year – €39,95

De oplettende serieliefhebber komt deze whisky waarschijnlijk wel bekend voor. Dit is namelijk het laatste drankje van Walter White uit het fantastische Breaking Bad. Zeker geen slechte whisky om je leven mee te eindigen, want dit is één van onze favoriete blends. Ben je een liefhebber van whisky’s met tonen van honing, toffee, chocolade en een beetje eikenhout? Dan moet je de Haig Dimple zeker proberen.

blended whisky single malt whisky

5. Dewars 18 year – €45,70

Honing, amandelen, vanille en butterscotch. Als dat is wat je zoekt in een whisky, dan ben je bij Dewars aan het juiste adres. Een prachtige zoete blend die gemakkelijke naar beneden glijdt. Hij is misschien niet heel goedkoop, maar deze whisky bewijst wel dat een blend net zo smaakvol kan zijn als een single malt.

blended whisky single malt whisky

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 blended whisky’s die niet onderdoen voor een goede single malt
Sluiten