Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 24 jul 2019

Comeback van de blazer: 5 stijlvolle colberts voor in de zomer

De blazer dan wel het colbert voor heren is terug van weggeweest. Dit is onze top 5 jasjes voor in de zomer.

Lichte, losse en stijlvolle colberts voor in de zomer

Jarenlang was een blazer dan wel colbert het ultieme fashion item om je outfit mee af te maken, maar op een geven moment kreeg het jasje een wat fout imago. In Nederland vaak net iets te strak en net iets te glanzend gedragen met een net iets te strakke spijkerbroek en net iets te witte sneakers eronder. Niet meer doen. Maar de blazer is terug, met een wat lossere snit. Dit is onze top 5 colberts voor in de zomer, die je dus niet draagt bij een strakke spijkerbroek. Wel bij bijvoorbeeld een pantalon of chino. Mouwen oprollen? Kan gewoon.

1. Codex Stripe Freshman Blazer van Rowing Blazers

blazer, colberts, zomer, 2019, colbert, jasje, trend

Als je dit roomwit-blauw gestreept jasje van Japans katoen een beetje goed combineert, dan zie je er echt niet uit als een matroos. Draag het bij een losse pantalon of een stijlvolle korte broek. Liefst niet combineren met witte sneakers. Deze blazer leent zich er zelfs voor om zonder shirt te dragen, een van de modetrends van deze zomer. Kost je omgerekend 313 euro.

2. Kando Blazer Jacket van Uniqlo

uniqlo, blazer, colbert, jasje, colberts, zomer, 2019

Het Japanse merk Uniqlo heb je vast wel eens op de borst zien staan van Roger Federer. Sinds kort zit er ook een winkel in Amsterdam. Naast sportkleding verkopen ze stijlvolle basics die stuk voor stuk Japanse sereniteit uitstralen. Dit colbert, verkrijgbaar in meerdere kleuren, kost je nu nog 49,90 euro.

3. Button Seersucker Blazer van Beams Plus

Beams Plus, blazer, colbert, jasje, colberts, zomer, 2019

Beams Plus is ook een Japans label. Geniaal in zijn eenvoud, maar ook uitblinkend in kwaliteit. Dit jasje valt met van alles te combineren en zit wat nonchalanter dan de andere zomer-colberts in dit rijtje. 74% polyester, 26% katoen, lekker licht. Kost je omgerekend 250 euro.

4. Colbert van Emporio Armani

emporio armani, blazer, colbert, jasje, colberts, zomer, 2019

Dan een wat formelere blazer van Emporio Armani, die je alsnog casual kunt combineren met bijvoorbeeld een lichtbruine/beige enkelpantalon, donkerblauw T-shirt en slip-ons. 46% scheerwol, 43% katoen en 11% linnen. Het perfecte jasje voor in de zomer. Prijs: 743 euro.

5. Slim-fit blazer van Mango

mango, blazer, colbert, jasje, colberts, zomer, 2019

Geschrokken van de prijs van het bovenstaande colbert? Check dan dit eveneens stijlvolle jasje van Mango. Originele kleur groen, slim-fit en een strakke taille. Let op: het jasje moet wel dicht kunnen. 100% linnen, lekker luchtig in de zomer. Kost je 59,99 euro.

Reageer op artikel:
Comeback van de blazer: 5 stijlvolle colberts voor in de zomer
Sluiten