Redactie
Redactie Style 18 feb 2019

Blackface-schandaal: 50 cent steekt Gucci-kleding in de fik

Een keer in de zoveel tijd slaan modemerken de plak mis volgens (een deel) van de publieke opinie. Dit keer is Gucci aan de beurt. Zij brachten onlangs een zwarte coltrui uit, waarvan de col tot over de neus kwam. Op de plek waar de mond zit, is een gat te zien die omringd wordt door rode lippen. De trui was onderdeel van de wintercollectie en ging voor een kleine 900 dollar over de toonbank.

Wat volgens het modemerk een eerbetoon aan de bivakmuts moest zijn (waarom, in vredesnaam?), wordt door velen beschouwd als een hint naar Blackface. Een term die in de Verenigde Staten wordt gebruikt voor een zwartgeschminkt gezicht dat in theatervoorstellingen werd gebruikt om een karikatuur van een Afro-Amerikaanse slaaf op te voeren.

50 cent blackface gucci

50 cent is boos op Gucci

Rapper 50 Cent is niet blij met de uiting van Gucci en besloot daarom een statement te maken. Hoe? Door zijn T-Shirt van het merk in de fik te steken en al zijn ander Gucci-kleding weg te doen. Check de beelden hieronder. Dat de rapper niet vies is van een relletje op social media, bleek al eerder toen hij 3k uitgaf om Ja Rule belachelijk te maken.

I gotta get rid of all the Gucci I have at home. I’m not supporting their brand anymore. #bransoncognac #lecheminduroi #bellator

548.8k Likes, 32.8k Comments – 50 Cent (@50cent) on Instagram: “I gotta get rid of all the Gucci I have at home. I’m not supporting their brand anymore….”

Excuses van Gucci rond Blackface-schandaal

Het Italiaanse modehuis deelde eerder al een excuses. Volgens het merk was de trui geïnspireerd op Leigh Bowery,  een artiest, promoter en mode-designer die bekend stond om zijn flamboyante makeup en kostuums en moest het een eerbetoon aan de bivakmuts voorstellen. Het merk heeft daad bij het woord gevoegd en een tiental veranderingen aangekondigd die sociale verschillen tussen werknemers, maar ook in het publieke debat, moet tegengaan.

gucci on Twitter

Gucci deeply apologizes for the offense caused by the wool balaclava jumper. We consider diversity to be a fundamental value to be fully upheld, respected, and at the forefront of every decision we make. Full statement below.

 

Reageer op artikel:
Blackface-schandaal: 50 cent steekt Gucci-kleding in de fik
Sluiten